Ligula
Skoči na vsebino

Izpit IELTS - učinkovita priprava z Lingulo

Lingula, ta jezična šola | Mednarodni izpiti

Angleščina izpit IELTS – International English Language Testing System

Izpit IELTS preverja sposobnost študija v angleškem jeziku. Je pogoj za pridobitev vize za bivanje v Avstraliji, Novi Zelandiji in Kanadi ter za pridobitev vize za študij v Avstraliji. Veljavnost certifikata je omejena na dve leti, izpitni roki so vsak mesec (razen avgusta).

Razlika med Academic in General Training

  • Modul Academic Training preverja znanje angleščine, potrebno za dodiplomski oziroma podiplomski študij ali dodatno izobraževanje v angleško govorečih državah.
  • Modul General Training preverja znanje angleščine za uporabo na delu ali v vsakdanjem življenju. Namenjen je ljudem, ki se želijo odseliti v Avstralijo, Kanado, Novo Zelandijo ali Združeno kraljestvo.

Preverite, kakšna je zahtevana ocena

Svetujemo vam, da se pred opravljanjem izpita pozanimate o zahtevani oceni, kajti posamezna izobraževalna ustanova oz. država zahteva različne ocene (Band Scores).

Dobro je, da ta podatek poznate že pred strokovnim svetovanjem, saj vam le tako lahko povemo, koliko ur učenja potrebujete, da bi dosegli zahtevano število točk.

Lestvica IELTS obsega ocene od 1 do 9

Ocena 9: Govorite tekoče in znate natančno izraziti tudi majhne pomenske odtenke, brez težav lahko sodelujete v vsakem pogovoru in razpravi.

Ocena 8: Izražate se tekoče in naravno, ne da bi pri tem preveč očitno iskali primerne izraze, redko se pojavijo manjše spregledljive napake, jezik uporabljate v družabne in profesionalne namene in ga suvereno prilagajate glede na želeni učinek.

Ocena 7: Sposobni ste se tekoče in spontano izražati, občasno še delate napake. Aktivno se vključite v razpravo o različnih temah in argumentirano zagovarjate svoje stališče.

Ocena 6: Vaše znanje jezika je dobro kljub občasnim napakam in neprimerni rabi. Tekoče govorite o znanih vsakodnevnih stvareh.

Ocena 5: Znate se sporazumevati v enostavnih in znanih vsakodnevnih situacijah. Delate več napak.

Ocena 4: Poznate osnovne strukture za vsakdanjo rabo v znanih situacijah. Imate veliko težav z razumevanjem in zahtevnejšimi temami.

Ocena 3: Razumete in sporazumevate se le v zelo splošnih in znanih situacijah, in to z večjimi prekinitvami.

Ocena 2: Izražate se zgolj z besedami in ne uporabljate celih struktur. Razumete zelo enostavne fraze.

Ocena 1: Poznate le nekaj besed in se težko izražate.

Katera priprava na izpit IELTS vam najbolj ustreza?

Glede na izbrani cilj priprave in izhodiščno znanje izberite pripravo, ki je najbolj po vaši meri.

1. Bronze package: 4-tedenska intenzivna priprava na pisni del izpita (prek e-pošte)

Intenzivna priprava na pisni del izpita je namenjena tečajnikom, ki bi želeli natrenirati tehnike pisanja esejev in izpiliti svoje pisno izražanje in ne potrebujejo priprave v živo, ker je njihova ustna komunikacija na dovolj visoki ravni.

  • Potek priprave: tečajnik vsak teden pripravi dva eseja, ki ju učitelj pregleda, popravi in predlaga izboljšave. Tečajnik hkrati prejme tudi vaje za izboljšanje tistih delov slovnice in besedišča, ki mu povzročajo največ težav.

2. Silver package: 4-tedenska intenzivna priprava na pisni del izpita (prek e-pošte) + 6 ur individualne konverzacije na daljavo

  • Učinkovita kombinacija intenzivne 4-tedenske on-line priprave za piljenje tehnike pisanja esejev in pisnega izražanja in 6 šol. ur konverzacije z izkušenim anglistom na daljavo za piljenje ustnega dela izpita.

3. Gold package: 4-tedenska intenzivna priprava na pisni del izpita (prek e-pošte) + individualna priprava na daljavo

  • Kombinacija intenzivne 4-tedenske on-line priprave za piljenje tehnike pisanja esejev in pisnega izražanja ter izbrani paket individualne priprave na daljavo.
  • Program prilagodimo vašemu znanju in želenemu rezultatu na izpitu. Glede termina tečaja in začetka smo fleksibilni ter se prilagodimo vašim željam.

Strokovno individualno svetovanje za mednarodni izpit

Ko ste v dilemi, kateri izpit izbrati in ne veste, kako dobro je vaše znanje, se odločite za individualno svetovanje izkušene profesorice jezika. Odkrito vam bo svetovala, ali potrebujete pripravo na izpit v Linguli ali pa se na izpit lahko pripravite kar sami.

Lingula, ta jezična šola | Osebni pogovor z našim učiteljem
MENU