Jezikovna šola - katera je prava?

Katera jezikovna šola je prava? Ko izbirate med jezikovnimi šolami, poiščite odgovor na naslednja vprašanja:

Kako velike so skupine?

Naj vas ne zadovolji odgovor o povprečnem številu tečajnikov. Vedeti morate, kakšno je največje število tečajnikov v skupini. Nikoli ne veste: morda boste prav vi v tisti skupini, ki bo polna. Razmislite, kaj je za vas pomembno in zakaj greste na tečaj. Bi se radi v skupini nekoliko skrili ali bi radi kar najbolj izkoristili možnost govorjenja v tujem jeziku? Podatek o številu tečajnikov je pomemben tudi takrat, ko primerjate šolnino med posameznimi šolami.

Jezikovna šola - kdo so učitelji?

So študenti ali profesorji jezikov? So usposobljeni za poučevanje odraslih? Diploma sicer še ni zagotovilo, da vas zna učitelj motivirati in da pripravi komunikativno zasnovan pouk. Kako šola zagotavlja kakovost učiteljev? Naj vam to opišejo. Še najboljši nasvet: spoznajte učitelje osebno.

Kakšni so programi?

Si lahko ogledate programe ali pa vam v jezikovni šoli do začetka tečaja ne morejo pokazati nič, ker bo vse pripravljeno zadnji hip?

Kakšen je način poučevanja?

Naj vas ne zadovolji odgovor, da je na tečaju veliko konverzacije. Kako jo dosežejo, na kakšen način? Vam znajo opisati svoj način poučevanja, ga lahko preizkusite?

Koliko znaša šolnina?

Seveda je izbira jezikovne šole odvisna tudi od denarja, ki ste ga pripravljeni odšteti za tečaj. Pogosto je cena tečaja odvisna od velikosti skupine, števila ur, usposobljenosti in izkušenosti učiteljev ter od drugih storitev, ki jih nudi jezikovna šola (izposoja knjig, dostop do dodatnih vaj …). Investicija v nekoliko višjo šolnino se vam bo povrnila vsakič, ko boste odšli s tečaja in ugotovili, da vas je učitelj »namučil«, a ste kljub vsemu uživali in imeli veliko možnosti za govorjenje.

Ali jezikovna šola omogoča brezplačen preizkus tečaja?

Nekatere jezikovne šole ponujajo brezplačne predstavitvene ure. Izkoristite to možnost in preizkusite metode poučevanja, spoznajte učitelje, pogovorite se z njimi, preverite svoje znanje, oglejte si gradivo in učne prostore. Jezikovna šola Lingula pripravlja brezplačne predstavitvene tečaje potekajo vsak september, junij in februar.

Ali se tečajnik odloči, kako zahtevno skupino bo obiskoval?  

Se lahko udeleženec sam oceni in odloči, katero skupino bo obiskoval? Lepo, stranka je res kralj in morda se vam zdi to dobra ideja, toda na tečaju morajo imeti udeleženci z čim bolj podobno znanje. Če znate preveč, se boste dolgočasili, če pa znate premalo, boste nemotivirani in frustrirani. Zaupajte strokovnjakom, da ocenijo vaše znanje in vam svetujejo skupino. 

Kje potekajo tečaji?

Oglejte si prostore, preverite enostavnost dostopa in možnost parkiranja …

Se vidimo v Linguli?

Lingula je sodobna jezikovna šola, ki združuje strokovnost, toplino in oseben odnos z najnovejšo tehnologijo. Interaktivni zasloni v 18-ih učilnicah omogočajo dostop do privlačnih izvirnih vsebin na spletu in dajejo tečajnikom ideje za še aktivnejšo udeležbo pri pogovoru. Ure so še bolj dinamične, zanimive vsebine pa pritegnejo in ohranijo pozornost tečajnikov ter olajšajo učenje. Zagotavljamo vam, da boste svoj čas pri nas dobro izkoristili.

Čas je za akcijo

Če ne veste, kateri tečaj bi bil za vas najprimernejši, se dogovorite za brezplačen svetovalni pogovor.
Deli naprej: Facebook Google Plus

Povezani članki