Program jezikovno-športnih počitnic

Poletne počitnice v Linguli

Učenje jezika in športne aktivnosti so idealna kombinacija, ki otroke vedno navduši. Zabavno in skrbno zasnovano, zato se otroci z veseljem vračajo v Lingulo.

Program, ki pritegne

Angleščina ali nemščina za začetnike

 • Angleščino oz. nemščino povežemo z zanimivimi temami in se naučimo odzivanja v različnih vsakodnevnih situacijah. 

 • Igra vlog in interaktivne vsebine na zaslonih otroke pritegnejo; njihova domišljija ima prosto pot, učenje jezika pa je prav takrat najbolj učinkovito.

Angleščina ali nemščina za nadaljevalne skupine

 • Za otroke, ki so se tujega jezika že učili,
 • poteka po metodi CLIL v homogenih skupinah na različnih ravneh znanja.

Otroci pripravljajo intervjuje in zadnji dan tečaja posnamejo svojo mini oddajo (Lingula TOP TV).

Širjenje obzorja s kitajščino oz. francoščino ali španščino

Poleg tečaja angleščine oz. nemščine imajo otroci tudi 4 ure kitajščine, španščine ali francoščine (v vsakem terminu je na voljo en jezik)*.

Zakaj še drugi jezik? 

 • Za  »pokušino«, da spoznajo novi jezik in si širijo obzorja ter spoznavajo pomen znanja jezikov. V osmih letih Lingulinih jezikovnih počitnic so bili otroci nad drugim jezikom vedno navdušeni.
 • Kitajščina otroke navduši predvsem z risanjem pismenk in spoznavanjem nove kulture. Hitro se naučijo pozdravljati, predstavljati in šteti.
 • Tudi francoščina in španščina otroke prevzameta, naučijo se praktičnih fraz, pesmice, predstavljanja ... Dobijo pozitiven odnos do novega jezika. 

**V terminu 27. do 31. 8. 2018 (zadnji teden pred začetkom šole) imajo osnovnošolci samo angleščino oz. nemščino (20 š. ur), brez kombinacije z kitajščino, španščino oz. francoščino.

Zabavno kuharsko ustvarjanje v tujem jeziku

Tuji jezik povežemo z zabavnim kuharskim ustvarjanjem: otroci si med odmorom pripravijo smoothie, sladoled, čokoladne kroglice ... Na tržnici v angleščini/nemščini kupijo sadje, nato si z njim pripravijo imenitno sadno kupo. Na Odprti kuhinji na tržnici BTC primerjajo ponudbo in cene in se v realnem življenju učijo praktičnih fraz.

Vodne dogodivščine v Atlantisu

V Vodnem mestu Atlantis otroci preživijo štiri prijetne popoldneve. Najprej imajo kosilo, sledijo pa kopanje in različne igre z vodo. Ob sredah potekajo mini olimpijske igre (različni športi) in srečanje z znanim športnikom. Ob petkih se otroci zabavajo tudi v adrenalinskem parku.

Veslanje s kajaki in kanuji po Ljubljanici

Torek popoldne otroci preživijo ob in na Ljubljanici. Tja jih odpeljejo sodelavci Kajak in kanu kluba Ljubljana. Ob prihodu imajo kosilo v restavraciji Na Livadi, nato pa v spremstvu izkušenih vaditeljev odidejo s kajaki in kanuji na vožnjo po Ljubljanici.

Urnik jezikovno-športnih počitnic

 • 7.30-8.15: jutranje varstvo, ustvarjanje, klepet v angleščini ali nemščini ...

 • 8.15-8.35: zajtrk
 • 8.45-10.15: jezikovni tečaj angleščine ali nemščine (16 š. ur) in 4 š. ure kitajščine, španščine ali francoščine (odvisno od termina) v različnih starostnih skupinah *
 • 10.15-10.25: malica
 • 10.25-11.55: tečaj
 • 12.00: odhod v Atlantis (štirje popoldnevi), ob torkih pa veslanje v Kajak in kanu klub Ljubljana 
 • prevzem otroka ob 16.30 (štirikrat v Atlantisu in enkrat v Kajak in kanu klubu Ljubljana)

* V terminu 27. 8.-31. 8. imajo osnovnošolci samo angleščino oz. nemščino (20 š. ur).

 

Šolnina 

Šolnina za jezikovno-športne počitnice znaša 244 EUR.  

Pogoji prijave 

Plačilni pogoji

Ob prijavi plačate akontacijo v višini 30 % šolnine, preostanek najkasneje 14 dni pred tečajem.

Kaj vključuje šolnina

16 ur angleščine ali nemščine in 4 ure kitajščine, španščine ali francoščine, kosilo, varstvo in vse naštete popoldanske aktivnosti (3-krat kopanje v Atlantisu, 1-krat s kajaki in kanuji po Ljubljani, 1-krat mini olimpijske igre in obisk adrenalinskega parka).  *** V terminu 27. 8.-31. 8. imajo osnovnošolci samo angleščino oz. nemščino (20 š. ur), brez kombinacije z kitajščino, španščino oz. francoščino.

 

Interaktivno učenje - večja motivacija, več pozornosti

Pri jezikovnem pouku je slika dobesedno nenadomestljiva, zato smo v 18 Lingulinih razredov razred pripeljali najsodobnejše interaktivne zaslone.
Večja motivacija

 • Z novo tehnologijo in interaktivnimi učbeniki učitelji lažje pritegnejo in obdržijo pozornost otrok, zlasti ko gre za vizualne, akustične in kinetične tipe
 • Zasloni omogočajo stik s pristnimi situacijami in »živimi« primeri, ki otrokom približajo realni jezik, navade, kulturo, novice …  So zabaven vir idej za še aktivnejšo udeležbo pri pogovoru.
 • Zasloni v razred prinesejo privlačne video vsebine in možnost igranja jezikovnih iger, pri katerih lahko otroci z dotikom povezujejo ali razvrščajo posamezne slike in besede 
 • Otroci ob pomoči video vsebin, slik in ključnih besed dobijo več idej ter zato lažje in več govorijo.
 • Pouk je pestrejši, učenje pa zanimivejše in zabavnejše, zato si si otroci zapomnijo več in hitreje.

Brezplačen svetovalni pogovor za uvrstitev v pravo skupino 

Za otroke od 5. razreda naprej, ki so se jezika učili že več kot dve leti, priporočamo svetovalni pogovor z učiteljico. Otroci so razvrščeni v skupine glede na znanje in ne samo glede na starost, zato od tečaja res veliko »odnesejo«.

Pokličite na 031 761 163 ali pišite Poloni Nastran, koordinatorici anglistov, na polona@lingula.si.

Pošljite mi več informacij o jezikovnem tečaju

V Lingula, d.o.o. spoštujemo vašo zasebnost, zato bomo vaše podatke skrbno varovali. Od prejemanja e-časopisa se lahko kadar koli odjavite z e-sporočilom na info@lingula.si.
Strinjam se z navedenimi pogoji. *
Mateja Stružnik, vodja izobraževanja
»Dobro izkoriščen čas ni nujno 'garanje' – naši trenerji poskrbijo tudi za zabavno in sproščeno vzdušje.«

Mateja Stružnik, vodja izobraževanja, mateja@lingula.si