Mnenja staršev otrok na Lingulinih pravljičnih uricah

Tečaji za predšolske otroke.

 


»Tečaj pri Linguli mi je priporočila kolegica v službi in imela je popolnoma prav. Lar je star štiri leta in obiskuje pravljične urice angleščine. Nad njimi je navdušen. Z velikim veseljem posluša pesmice s CD-ja, vadi igrice, ki so bile priložene v knjigi. Jezikovno je izjemno napredoval. Opažamo, da se brez zadrege želi sam sporazumevati tudi v angleščini. Predvsem pa, da nima prav nobene težave, ko gremo v petek na angleške urice. Celo več, komaj čaka na petek, da gre k angleščini.« 
Mojca Pašek Šetinc
 

»Rada bi se vam zahvalila za kakovostno izpeljan tečaj angleščine. Učiteljica Andreja je bila izjemna, saj je imela zelo težko nalogo približati tuj jezik najmlajšim. Naš Carlos je z veseljem obiskoval tečaj in njegova izjava, da je pri angleščini bolj zabavno kot na igrišču, pove vse.«
Nina

»Pravljične urice so za našo 4,5- letnico nekaj, česar že drugo leto zapored nikakor ne smemo zamuditi. V največje zadovoljstvo mi je, ko vidim, kako lepo se ima, uživa in, seveda, da kljub svojim letom res veliko znanja osvoji v tako kratkem času. Tudi zato z veseljem vsak petek narediva teh 30 kilometrov. Povratna informacije, ki jo dobim ob vsakem zaključku, je zelo dragocena, pikico na i pa da seveda še ustvarjalni del tečaja!«
Urša Moretti


»Naša punčka, stara 3,5 leta, komaj čaka na začetek obeh tečajev. Res sta si predavateljici kot osebi različni in ima 'doma včasih rajši eno kot drugo', a na koncu to ni pomembno. Ko pride ura za odhod, se razveseli, pa čeprav se je treba pripeljati iz okolice Ljubljane. Tudi v vrtcu je povedala, da hodi v 'pravo šolo', in občasno kakšne besede tam ponavlja ter 'uči' druge otroke. S tečajema francoščine in angleščine, predavatelji in lokacijo smo v Linguli zelo zadovoljni in šolo toplo priporočamo.«
Helena Dakič Prelc

»Pravljične urice so bile edina popoldanska aktivnost, ki je naša Sara nikoli ni hotela namerno zamuditi, pa čeprav so bile v petek popoldne.«
Petra Igličar

»Pravljične urice se mi zdijo zelo kvalitetne in super. Termin je odličen, še posebej tisti v soboto. Termin med tednom se mi zdi manj ugoden, ker ne zagovarjam »čim več aktivnosti«, sobota je dan, ko otrok nima obveznosti, in zato zelo ustrezen termin.»
Lidija Rižner Tertinek

»Pravljične urice je obiskala moja hčerka, ki je avgusta dopolnila pet let. Glede na to, da imamo kar nekaj dejavnosti, mi popolnoma ustrezata petek oz. sobota. Nika ima že med tednom dve dejavnosti, Linguline pravljične urice pa omogočajo, da se malce spozna tudi z angleščino – na neprisiljen način skozi igro, ustvarjanje … Bila je na tisti delavnici, kjer ste spoznavali barve, ta list sva shranili v mapo, in ko si zaželi, jih skupaj ponoviva.»
Nina Ocepek

»S pravljičnimi uricami smo bili zadovoljni. Leji je bilo všeč, čeprav je doma večkrat povedala, da ni razumela angleško. Seveda je to normalno, saj do zdaj s tem jezikom v bistvu še ni imela stika. Mi je pa po zadnji uri zelo natančno opisala zgodbico o kozličku in tudi uporabila kakšno angleško besedo. Termin sobota dopoldan nam ustreza.»
Tina Senčar

»S pravljičnimi uricami sem tako jaz kot otroci zelo zadovoljni. Najbolj nam ustreza termin ob petkih, saj odidem običajno prej iz službe in tako brez naglice odpeljem otroke na pravljične urice. Uro in pol časa pa je ravno dovolj, da tudi sama malo zadiham, odidem v trgovino, kupim, kar je potrebno .... »
Blanka Ladan Gnidovec

»Moj otrok je bil zelo zadovoljen s pravljično urico. Pravljic se lahko udeležuje le ob petkih, saj ima sicer že druge obveznosti, sobota pa bolj ali ne odpade, saj nismo iz Ljubljane in se nam verjetno ne bi dalo voziti. Za zdaj nam je zanimiva urica v angleščini, nimamo potrebe po drugem jeziku. No, kakorkoli, jaz lahko le pohvalim vaše urice v angleškem jeziku.»
Darja z Vrhnike

»Naši Evi Juliji je bilo zelo všeč. Prav zato smo tudi prestavili balet. Čutijo se red, prijaznost, urejenost, starši vidimo program že vnaprej, kar olajša odločanje. Mož je sicer native speaker za angleščino, toda raje vidi, da deklica se preko igre uči pri vas. Okolje je prijetno, pedagoginje izžarevajo veselje do dela z otroki, motiviranost za delo z njimi. In so strokovnjakinje.
Takoj sem začutila, da je naša deklica v pravih rokah za učenje, ustvarjanje in druženje z vrstniki. Všeč nam je, predvsem pa otrokom, tak način učenja skozi igro, po principu celostne estetske vzgoje; prepletanje »pouka« z glasbo, s plesom, likovnim ustvarjanjem.
Vidim otroke, kako so ponosni, ko nam, staršem, po končani urici, pokažejo kaj vse so uspeli narediti v tako kratkem času. Pohvalno. In to je največ, kar lahko otrok dobi za popotnico za učenje jezika tudi kasneje. Neko veselje, motivacijo za učenje, da se otrese strahu pred neuspehom.»

Darja Lavrenčič Vrabec

Pošljite mi več informacij o jezikovnem tečaju

V Lingula, d.o.o. spoštujemo vašo zasebnost, zato bomo vaše podatke skrbno varovali. Od prejemanja e-časopisa se lahko kadar koli odjavite z e-sporočilom na info@lingula.si.
Strinjam se z navedenimi pogoji. *
Mateja Stružnik, vodja izobraževanja
»Dobro izkoriščen čas ni nujno 'garanje' – naši trenerji poskrbijo tudi za zabavno in sproščeno vzdušje.«

Mateja Stružnik, vodja izobraževanja, mateja@lingula.si