Program dopoldanskih jezikovni tečajev

Igrivi dopoldanski jezikovni tečaji

Dopoldanski poletni jezikovni tečaji so namenjeni otrokom, ki se želijo učiti tujih jezikov po uspešni Lingulini metodi poučevanja in ne potrebujejo celodnevnega varstva.

Program, prilagojen znanju otrok

Angleščina/nemščina za začetnike

 • Angleščino oz. nemščino povežemo z zanimivimi temami in se naučimo odzivanja v različnih vsakodnevnih situacijah.
 • Igra vlog in interaktivne vsebine na zaslonih otroke pritegnejo; njihova domišljija ima prosto pot, učenje jezika pa je prav takrat najbolj učinkovito.

Angleščina/nemščina za nadaljevalne skupine

 • za otroke, ki so se tujega jezika že učili
 • poteka po metodi CLIL v homogenih skupinah na različnih ravneh znanja

Otroci pripravljajo intervjuje in zadnji dan tečaja posnamejo svojo mini oddajo (Lingula TOP TV).

Širjenje obzorja s kitajščino oz. francoščino ali španščino

Poleg tečaja angleščine oz. nemščine imajo otroci tudi 4 ure kitajščine, španščine ali francoščine (v vsakem terminu je na voljo en jezik*).

Zakaj še drugi jezik?

Za »pokušino", da spoznajo novi jezik in si širijo obzorja ter spoznavajo pomen znanja jezikov. V osmih letih Lingulinih jezikovnih počitnic so bili otroci nad drugim jezikom vedno navdušeni.

 • Kitajščina otroke navduši predvsem z risanjem pismenk in spoznavanjem nove kulture. Hitro se naučijo pozdravljati, predstavljati in šteti.
 • Tudi francoščina in španščina otroke prevzameta, naučijo se praktičnih fraz, pesmice, predstavljanja ... Dobijo pozitiven odnos do novega jezika. 

**V terminu 27. do 31. 8. 2018 (zadnji teden pred začetkom šole) imajo osnovnošolci samo angleščino oz. nemščino (20 š. ur), brez kombinacije s kitajščino, španščino oz. francoščino.

Zabavno kuharsko ustvarjanje v tujem jeziku

Tuji jezik povežemo z zabavnim kuharskim ustvarjanjem: otroci si med odmorom pripravijo smoothie, sladoled, čokoladne kroglice ... Na tržnici v angleščini/nemščini kupijo sadje in si z njim pripravijo imenitno sadno kupo. Na Odprti kuhinji na tržnici BTC primerjajo ponudbo in cene in se v realnem življenju učijo praktičnih fraz.

Interaktivno učenje - večja motivacija, več pozornosti

Pri jezikovnem pouku je slika dobesedno nenadomestljiva, zato smo v 18 Lingulinih razredov pripeljali najsodobnejše interaktivne zaslone.
Večja motivacija

 • Z novo tehnologijo in interaktivnimi učbeniki učitelji lažje pritegnejo in obdržijo pozornost otrok, zlasti ko gre za vizualne, akustične in kinetične tipe
 • Zasloni omogočajo stik s pristnimi situacijami in »živimi« primeri, ki otrokom približajo realni jezik, navade, kulturo, novice …  So zabaven vir idej za še aktivnejšo udeležbo pri pogovoru.
 • Zasloni v razred prinesejo privlačne video vsebine in možnost igranja jezikovnih iger, pri katerih lahko otroci z dotikom povezujejo ali razvrščajo posamezne slike in besede 
 • Otroci ob pomoči video vsebin, slik in ključnih besed dobijo več idej ter zato lažje in več govorijo.
 • Pouk je pestrejši, učenje pa zanimivejše in zabavnejše, zato si si otroci zapomnijo več in hitreje.

 

Šolnina  

Šolnina za dopoldanski jezikovni tečaj znaša 149,36 EUR.   

Pogoji plačila
Ob prijavi plačate akontacijo v višini 30 % šolnine, preostanek najkasneje 14 dni pred tečajem.
Kaj je vključeno v šolnino?
16 ur angleščine ali nemščine in 4 ure kitajščine, francoščine ali španščine (odvisno od termina tečaja), jutranje varstvo, zajtrk in malico. V terminu 27. - 31. 8. imajo osnovnošolci samo angleščino oz. nemščino (20 š. ur).

Urnik dopoldanskih počitnic

 • 7.30–8.15: jutranje varstvo, ustvarjanje, klepet v angleščini ali nemščini ...

 • 8.15-8.35: zajtrk
 • 8.45-10.15: jezikovni tečaj angleščine ali nemščine (16 š. ur) in 4 š. ure kitajščine, španščine ali francoščine v različnih starostnih skupinah; v terminu 27. - 31. 8. imajo osnovnošolci samo angleščino oz. nemščino (20 š. ur).
 • 10.15-10.25: malica
 • 10.25-11.55: tečaj

 

Kje potekajo počitnice?

Tečaji potekajo v Linguli (BTC Ljubljana), v 18 prijetnih, klimatiziranih učilnicah, opremljenih z najsodobnejšimi interaktivnimi zasloni. Tečaji za predšolske otroke potekajo v čudovitih pravljičnih učilnicah. 

Brezplačen svetovalni pogovor

Za otroke od 5. razreda naprej, ki so se jezika učili že več kot dve leti, priporočamo svetovalni pogovor z učiteljico. Otroci so razvrščeni v skupine glede na znanje in ne samo glede na starost, zato od tečaja res veliko »odnesejo«. 

Pokličite na na 031 761 163 ali pišite Poloni Nastran, koordinatorici anglistov, na polona@lingula.si.

Pošljite mi več informacij o jezikovnem tečaju

V Lingula, d.o.o. spoštujemo vašo zasebnost, zato bomo vaše podatke skrbno varovali. Od prejemanja e-časopisa se lahko kadar koli odjavite z e-sporočilom na info@lingula.si.
Strinjam se z navedenimi pogoji. *
Mateja Stružnik, vodja izobraževanja
»Dobro izkoriščen čas ni nujno 'garanje' – naši trenerji poskrbijo tudi za zabavno in sproščeno vzdušje.«

Mateja Stružnik, vodja izobraževanja, mateja@lingula.si