Ligula
Skoči na vsebino
Brezplačni online testi 📝: preveri svoje znanje

Prevajanje - angleščina

Potrebujete pomoč pri izbiri tečaja? Posvetujte se z nami.

Lingula, ta jezična šola | Prevajanje, prevodi

Pri prevajanju angleščina – slovenščina se pogosto zgodi, da je kdo kar malce preveč pogumen in se prevajanja preprosto loti kar sam ali pa si pri tem pomaga s spletnim prevajalnikom. To pa lahko privede do napak, nesporazumov in zadrege v komunikaciji s tujimi partnerji. Si predstavljate neprijeten občutek, ko ugotovite, da je v besedilu, za prevajanje katerega je morda nekdo sicer vložil veliko truda, ostala ena ali več grobih napak? V Linguli se držimo dejstva, da je najbolje, da vsak opravlja tisto delo, za katerega je strokovno usposobljen in za njim stoji.

Svetujemo, da pri prevodu iz angleščine v slovenščino in obratno poiščete prevajalsko agencijo s strokovnimi in izkušenimi prevajalci, ki vam bodo pripravili kakovosten prevod.

V prevajalski agenciji Lingula vam jamčimo

  • kakovostno prevajanje iz angleščine v slovenščino in obratno,
  • izkušene in strokovne usposobljene prevajalce ter brezplačno lekturo naravnega govorca.

Iz angleščine v slovenščino in obratno prevajamo besedila z različnih področij

  • pogodbe in poslovne dopise,
  • strokovna besedila s področja medicine, farmacije, bančništva, prava …,
  • trženjska besedila: prospekte, kataloge, spletne strani,
  • tehnična besedila: elektrotehnika, strojništvo, navodila za uporabo …

Kako poteka prevajanje

Po prejemu vašega dokumenta preverimo njegove posebnosti, pripravimo ponudbo s ceno in maksimalnimi ugodnostmi ter rezerviramo prevajalca, ki je najprimernejši za prevajanje tega strokovnega področja.

Po potrditvi ponudbe in plačilu dokument oddamo v delo prevajalcu. Po prevodu besedilo pregleda še lektor in ga jezikovno izpili. Če gre za besedilo strokovne narave, ga preveri še strokovni bralec. Zadnji pregled pred oddajo dokumenta opravi še projektna vodja, ki preveri morebitne tipkarske ali slovnične napake ter prevedeno besedilo primerja z njegovim izvirnikom.

Strokovna in izkušena ekipa prevajalcev

Prevajanje iz angleščine v slovenščino ali obratno je v poslovnem svetu in mednarodnem okolju samoumevno. Lingulino ekipo sestavljajo strokovno usposobljeni prevajalci, ki so strokovnjaki za različna področja prevajanja. Naši izkušeni in specializirani prevajalci poskrbijo, da je prevajanje iz angleščine v slovenščino ali obratno opravljeno kakovostno ter slovnično, slogovno in vsebinsko pravilno.