Izkušen in zanesljiv Lingulin prevajalec

Prevajanje z Lingulo.

Izkušen in zanesljiv prevajalec je prenašalec informacij iz izvornega v ciljni jezik, pri čemer mora ohraniti tudi kulturne informacije. Med prevajanjem je prevajalec ves čas pozoren na slovnico, terminologijo, slog, ciljno skupino, krajevne značilnosti in namen prevoda.

Prevod je tekoč in prilagojen ciljni kulturi

Lingulin prevajalec ima jasen cilj: njegov prevod je sicer terminološko in pomensko enakovreden izvirniku, a ni dobeseden, temveč tekoč in prilagojen ciljni kulturi. Prevajalec ima tako dvojno vlogo: na prevod gleda s perspektive avtorja izvirnega besedila, a je v ospredju bralec besedila.

Široka splošna izobrazba in dodatna specializacija

Za poklic prevajalca sta pomembni široka splošna izobrazba in dodatna specializacija na izbranem področju, kot so medicina, farmacija, finance, pravo ...  Študij prevajalstva poteka na Oddelku za prevajanje in tolmačenje Filozofske fakultete, pogosto pa se za delo prevajalca odločajo tudi diplomanti specializiranih področij (strojništva, elektrotehnike, farmacije …) z odličnim jezikovnim znanjem in kompetencami.

Besedila pregleda izvirni govorec

Prevajalec mora biti pozoren, da se med prevajanjem ne izgublja pomen besed, ki je v različnih kulturah lahko drugače obarvan. Zato v Linguli vsa besedila lektorira izvirni govorec jezika, ki lahko prevod izpili in ga še dodatno prilagodi ciljni kulturi. Dober prevajalec je nepogrešljiv del Linguline ekipe, ki je znana po svojih zanesljivih in izkušenih sodelavcih, specializiranih za različna področja:

  • prevajanje medicinskih in farmacevtskih besedil
  • prevajanje pravnih besedil
  • prevajanje tehničnih besedil: gradbeništvo, elektrotehnika …

Prevajalke in prevajalci

Ste zanesljivi, natančni, odlično jezikovno podkovani in imate izkušnje pri prevajanju splošnih ali strokovnih besedil? Se potrudite, da je vaš prevod natančen, jezik tekoč in terminologija pravilna?

Če so vam naša merila blizu, nam pošljite svojo predstavitev na prevodi@lingula.si.


Naročilo prevoda

Za dodatne informacije ali naročilo prevoda pokličite koordinatorico prevajanja na telefonsko številko 01 541 00 33 ali 030 650 255 ali pošljite e-sporočilo s priponko vašega dokumenta na naslov prevodi@lingula.si.

Pošljite mi več informacij o jezikovnem tečaju

V Lingula, d.o.o. spoštujemo vašo zasebnost, zato bomo vaše podatke skrbno varovali. Od prejemanja e-časopisa se lahko kadar koli odjavite z e-sporočilom na info@lingula.si.
Strinjam se z navedenimi pogoji. *
Mateja Stružnik, vodja izobraževanja
»Dobro izkoriščen čas ni nujno 'garanje' – naši trenerji poskrbijo tudi za zabavno in sproščeno vzdušje.«

Mateja Stružnik, vodja izobraževanja, mateja@lingula.si