Ligula
Skoči na vsebino
Lokacija strani: DomovPrevajanje in prevodi z LinguloIzkušen in zanesljiv Lingulin prevajalec

Izkušen in zanesljiv Lingulin prevajalec

Lingula, ta jezična šola | Prevajanje, prevodi

Izkušen in zanesljiv prevajalec je prenašalec informacij iz izvornega v ciljni jezik, pri čemer mora ohraniti tudi kulturne informacije. Med prevajanjem je prevajalec ves čas pozoren na slovnico, terminologijo, slog, ciljno skupino, krajevne značilnosti in namen prevoda. 

Tekoč prevod, prilagojen ciljni kulturi

Lingulin prevajalec ima jasen cilj: njegov prevod je sicer terminološko in pomensko enakovreden izvirniku, a ni dobeseden, temveč tekoč in prilagojen ciljni kulturi. Prevajalec ima tako dvojno vlogo: na prevod gleda s perspektive avtorja izvirnega besedila, a je v ospredju bralec besedila.

Široka splošna izobrazba in dodatna specializacija

Za poklic prevajalca sta pomembni široka splošna izobrazba in dodatna specializacija na izbranem področju, kot so medicina, farmacija, finance, pravo …  Študij prevajalstva poteka na Oddelku za prevajanje in tolmačenje Filozofske fakultete, pogosto pa se za delo prevajalca odločajo tudi diplomanti specializiranih področij (strojništva, elektrotehnike, farmacije …) z odličnim jezikovnim znanjem in kompetencami.

Besedila pregleda izvirni govorec

Prevajalec mora biti pozoren, da se med prevajanjem ne izgublja pomen besed, ki je v različnih kulturah lahko drugače obarvan. Zato v Linguli vsa besedila lektorira izvirni govorec jezika, ki lahko prevod izpili in ga še dodatno prilagodi ciljni kulturi. Dober prevajalec je nepogrešljiv del Linguline ekipe, ki je znana po svojih zanesljivih in izkušenih sodelavcih, specializiranih za različna področja:

  • prevajanje medicinskih in farmacevtskih besedil
  • prevajanje pravnih besedil
  • prevajanje tehničnih besedil: gradbeništvo, elektrotehnika …

Prevajalke in prevajalci

Ste zanesljivi, natančni, odlično jezikovno podkovani in imate izkušnje pri prevajanju splošnih ali strokovnih besedil? Se potrudite, da je vaš prevod natančen, jezik tekoč in terminologija pravilna?

Če so vam naša merila blizu, nam pošljite svojo predstavitev na prevodi@lingula.si.

Lingula, ta jezična šola | Brigita Noč

»Z veseljem bom odgovorila na vaša vprašanja in vam pripravila ponudbo. Pišite mi na prevodi@lingula.si. Če želite preizkusiti e-tečaj še pred nakupom, vam lahko odprem tridnevno licenco.«

Brigita Noč, projektni vodja in svetovalka za dobre govor(i)ce

MENU