Ligula
Skoči na vsebino
Brezplačni online testi 📝: preveri svoje znanje
  Vsi članki

Zakaj se podjetja odločajo za e-učenje tujih jezikov

Tehnologije so dramatično spremenile način, kako živimo, komuniciramo in pridobivamo nova znanja. E-učenje ima fleksibilnost, ki si jo zaposleni želijo - dostop kjerkoli in kadarkoli.

Prednosti e-učenja.
Interaktivno e-učenje je bolj zanimivo kot samo klasično učenje.

Povpraševanje po e-učenju se je v zadnjih 16 letih povečalo za kar 900 odstotkov* in danes več kot dve tretjini ameriških podjetij svojim zaposlenim ponuja spletno izobraževanje, da bi tako spodbudilo njihov strokovni razvoj.**

Na e-izobraževanje v podjetjih vplivajo številni  trendi

 

Mikro učenje

Učenje v kratkih sklopih, ki trajajo največ pet minut, je ena velikih prednosti e-učenja, saj omogoča maksimalno izrabo časa.

Milenijci

Generacija, ki bo leta 2025 predstavljala 75 odstotkov delovne sile, je navajena uporabe spletnih aplikacij, kar že zdaj nakazuje, da je interaktivno e-učenje zanje bolj zanimivo kot samo klasično učenje.

Igrifikacija

Močan koncept, kjer elemente iger (npr. točkovanje, prikaz napredka, virtualne nagrade …) prenesemo v druga, neigralna okolja. Igrifikacija ustvarja motivacijo, povečuje privlačnost vsebin ter lojalnost uporabnikov, še posebej milenijcev. Z igrifikacijo izobraževalnih vsebin lahko podjetje izboljša poslovne veščine zaposlenih za kar 40 odstotkov.

Mobilno izobraževanje

Omogoča trening izbranih veščin na katerikoli mobilni napravi. Ker povprečni uporabnik kar 200-krat na dan preveri svoj mobilni telefon, imajo poslovni izobraževalni programi v e-obliki hvaležno publiko. Jezikovni trening lahko tako brez dodatnega truda hitro postane del vsakdana zaposlenih in njihov spremljevalec.

* Analiza razvijalca online e-izobraževanj Learnosity.

** Tako ocenjuje ponudnik po meri pripravljenih e-izobraževanj Designing Digitally.

E-učenje v Linguli

Tudi v Sloveniji se vse več podjetij zanima za e-rešitve izobraževanj in jih že vključuje v redno usposabljanje svojih zaposlenih. Zato v Linguli ponujamo izpopolnjene e-rešitve na področju učenja jezikov z najsodobnejšimi e-vsebinami.

 

231/333