Ligula
Skoči na vsebino
Brezplačni online testi 📝: preveri svoje znanje
  Vsi članki

Prevajanje vabila na poroko v španščino

Vabilo na poroko je lahko zapisano v strogo formalni ali neformalni obliki, vse pogosteje so takšna vabila denimo v obliki pesmi, ilustracij ali citatov. Sporočevalec pa mora v takšnem besedilu vendarle dati ključne informacije, ki so pomembne za udeležbo na dogodku, tako da ne sme pozabiti na jasnost in točnost podatkov. Prevajanje vabila na poroko se priporoča, ko so med povabljenci tudi tuji gostje.

prevajanje
Protokol pisanja poročnega vabila v španščini se nekoliko razlikuje od drugih kultur.

 

Naj kaj paziti, ko pišemo vabilo v španščini?

Protokol pisanja poročnega vabila v španščini se nekoliko razlikuje od drugih kultur. Na poročno vabilo v španščini tako v zgornjem delu pogosto zapišejo imena in priimke staršev ženina in neveste, česar v Sloveniji ne poznamo. Upoštevajo pa tudi nekatera druga priporočila, na primer:

  • starši so navedeni z imenom in priimkom, najprej so navedeni starši neveste,
  • ženin in nevesta sta navedena brez priimkov, najprej se napiše ime neveste,
  • priporoča se, da se tako datum kot ura zapišeta z besedo.

Španske besede, ki jih najdemo na poročnem vabilu

Nekaj najpogostejših besed in besednih zvez v španščini:

SlovenščinaŠpanščina
ženinnovio
nevestanovia
priča (ženska)dama de honor
priča (moški)padrino
mladoporočencarecién casados
poročna tortatarta de boda
poročni šopekramo de novia
dariloregalo

Kdaj poslati vabilo na poroko?

Priporoča se, da se vabilo odpošlje ali preda vsaj štiri do šest tednov pred poroko, če bo poroka v tujini, pa je to dobro storiti še prej. Na vabilo je pomembno vključiti kontaktne podatke bodočih mladoporočencev in datum, do katerega lahko gostje potrdijo svoj prihod. To je pri organizaciji ključnega pomena, zato imajo v nekaterih državah navado, da skupaj z vabili odpošljejo tudi kartico, ki jo gostje pošljejo nazaj mladoporočencema in jima tako potrdijo udeležbo.

Lingulini prevajalci

Če ne veste, kako bi se lotili prevajanja vabila na poroko v tuji jezik, je najbolje, da besedilo zaupate izkušenim prevajalcem. Lingulini prevajalci bodo z veseljem poskrbeli za prevajanje vabila na poroko v španščino, besedilo pa bo pregledal tudi lektor.

135/332