Ligula
Skoči na vsebino
  Vsi članki

Učenje angleščine za predšolske otroke doma

Ideje, kako na zabaven in poučen način zaposliti otroke, vedno pridejo prav. Otroci radi gledajo risanke, poslušajo pravljice ali zaplešejo ob poskočni pesmici. Če te izberete v angleškem jeziku, boste otrokom poleg sprostitve in zabave omogočili tudi učenje angleščine. Za vas smo pripravili nekaj nasvetov za učenje angleščine za otroke doma.

učenje angleščine
Otroci radi gledajo risanke, poslušajo pravljice ali zaplešejo ob poskočni pesmici v angleščini.

Zgodnje učenje angleščine v jezikovni kopeli

Učenje angleščine se vedno začne s poslušanjem. Zgodnje učenje tujega jezika se začne enako, kot se otrok uči materinščine – otroci s poslušanjem kot spužve srkajo nove besede, ne da bi se tega sploh zavedali. S poslušanjem hitro usvojijo naravni naglas in pravilno intonacijo. Pesmi v angleščini pa niso le metoda učenja tujega jezika, ampak tudi odlična zabava za celo družino.

Nekaj spletnih strani s pesmimi:

Razvijajmo domišljijo s pravljicami

Otroci svet spoznavajo najprej prek pravljic in njihovih junakov. S poslušanjem ali gledanjem razvijajo domišljijski svet in hkrati bogatijo svoj besedni zaklad. Ker so pravljice njihov priljubljen svet, kjer je vse mogoče, učenje angleščine povežejo s pozitivnimi čustvi in si posledično hitreje zapomnijo nove besede.

Nekaj spletnih strani z zanimivimi pravljicami v angleščini:

Igra je najboljši način za učenje angleščine

Igra je najučinkovitejši pristop za učenje angleščine, saj predstavlja svet, v katerem se otrok počuti prijetno in sproščeno. V takšnem stanju pa je učenje angleščine najučinkovitejše. Učenje prek interaktivnih iger je zabavno in nikoli dolgočasno. Otroci spoznajo ter vadijo nove besede in strukture ter mimogrede ponotranjijo lepo izgovorjavo.

Spletne strani z zanimivimi igrami za predšolske otroke

Prvi stik s tujim jezikom je zelo pomemben, saj z njim otrok razvoje svoj odnos do jezika. Če boste otroku angleščino približali na zabaven način, kjer učenje poteka prek igre, pesmi in pravljic ter lahko vsak otrok najde navdih v svojem najljubšem pravljičnem junaku, boste omogočili začetek dolge ljubezenske zgodbe med otrokom in angleščino, ki se bo obrestovala še posebej v šolskih klopeh.

Poglejte si, kaj otroke pri interaktivnem učenju najbolj navdušuje.

Učenje angleščine za otroke z Lingulo

Še dodatno pa lahko za učenje angleščine za otroke poskrbimo v jezikovni šoli Lingula. Z interaktivnimi tečaji, ki jih vodijo izvirni govorci, ki znajo motivirati otroke.

5/30