Zakaj doživljajsko učenje tujih jezikov?

Doživljajsko učenje je celostno učenje, ki skozi igro, spodbujanje domišljije, aktivnosti (gradnja bivakov, nabiranje zelišč in jagod, ustvarjanje ...) in doživetja (raziskovanje novega okolja ...) zajame celotno osebnost.

 

Prijeten občutek povežemo s tujim jezikom

Tak pristop je zlasti pomemben pri otrocih, saj prijeten občutek ob novih dogodivščinah povežejo s tujim jezikom, učenje pa je tako veliko bolj učinkovito.

Prav zato se mnogi starši odločajo, da otroka pošljejo na jezikovne počitnice. V novem okolju otroci pozabijo na zavore pri sporazumevanju v tujem jeziku in »vklopijo« domišljijo ter se vživijo v nov svet.
Na jezikovnih počitnicah se otroci s tujim jezikom srečujejo v realnih vsakodnevnih situacijah. Tako se ne učijo samo jezika, ampak utrjujejo svojo samozavest.

Spodbuda, da bi znali še več

Učenje z doživetji otrokom omogoča nov način razmišljanja ter daje dodaten pomen učenju jezika, predvsem pa jih spodbuja k odkrivanju jezika in motivira, da bi doživeli in znali še več.

Jezikovne počitnice pripomorejo k občutku, da se ne učijo »samo za učitelja«, ampak za komunikacijo s prijatelji.

Mnogi starši nam po poletnih počitnicah v Linguli pišejo, da so otroci bolj motivirani za angleščino in tako ne nazadnje izboljšajo tudi svoje ocene.

 

Irena Habe
»Sin Maj je spregovoril angleško, saj mu je tabor pomagal pri tem, da je angleščino sprejel kot dobrodošlo in zelo koristno spretnost. Pravi, da mu je najbolj koristilo znanje o 'angleških časih'. Medtem ko v šoli pilijo predvsem sedanjik, je na tečaju dobil občutek tudi za preteklik in prihodnjik.

Niki je bilo najbolj všeč bivanje v naravi in prenočevanje na prostem. Presenetljivo veliko (to so njene besede) se je naučila osnov taborjenja. Se že veselita nadaljevanja lanske dogodivščine«

Irena Habe

Prijetni občutki in doživetja

Doživljajsko učenje zajema

  • raziskovanje in spodbujanje domišljije, 
  • dogodivščine in doživetja  - pohod, gradnja bivaka, plezanje …,
  • odkrivanje novega,
  • prijetne občutke,
  • in sklepanje prijateljstev.

Jezične in nepozabne poletne počitnice

Doživljajsko učenje na Lingulinih jezikovnih počitnicah

Doživljajsko učenje je sestavni del vseh Lingulinih poletnih jezikovnih programov:

Deli naprej: Facebook Google Plus

Povezani članki