Ligula
Skoči na vsebino

Doživljajsko učenje angleščine za otroke

Pogosto ne vemo, kako bi prepričali otroka, da je učenje angleščine nekaj prijetnega. Kako lahko pomagamo otroku, da doživi »aha« trenutek in ugotovi, da je učenje angleščine prav super in mu lahko celo koristi? Ena od dobrih možnosti so jezikovne počitnice.

Prijetne občutke povežemo s tujim jezikom

Doživljajsko učenje skozi igro, spodbujanje domišljije in aktivnosti kot so gradnja bivakov, nabiranje zelišč in jagod, ustvarjanje in raziskovanje novega okolja, zajamejo celotno osebnost. Otroci prijeten občutek ob novih dogodivščinah povežejo s tujim jezikom, učenje pa je tako veliko bolj učinkovito.

Prav zato se mnogi starši odločajo, da otroka vpišejo na jezikovne počitnice. V novem okolju otroci pozabijo na zavore pri sporazumevanju v tujem jeziku in »vklopijo« domišljijo ter se vživijo v nov svet.

tecaji osnovnosolci 2
cerkno avg16 1
poletne jezikovne pocitnice
cerkno avg16 2
cerkno avg16 5
cerkno avg16 8
kuharsko ustvarjanje
cerkno avg16 9
cerkno avg16 10
osnove kitajscine
cerkno avg16 11
cerkno avg16 12
cerkno avg16 13
cerkno avg16 14
tecaji osnovnosolci 2
cerkno avg16 1

Povežemo jezik in realne situacije

Na jezikovnih počitnicah se otroci s tujim jezikom srečujejo v realnih vsakodnevnih situacijah. Tako se ne učijo samo jezika, ampak utrjujejo svojo samozavest. Učenje z doživetji otrokom omogoča nov način razmišljanja ter daje dodaten pomen učenju jezika, predvsem pa jih spodbuja k odkrivanju jezika in motivira, da bi doživeli in znali še več.

Jezikovne počitnice pripomorejo k občutku, da se ne učijo samo »zaradi učitelja«, ampak za komunikacijo s prijatelji. Otroci so po poletnih počitnicah v Linguli bolj motivirani za učenje angleščine in tako ne nazadnje lahko izboljšajo tudi svoje ocene.

irena habe
Lingula, ta jezična šola | Zvezdice mnenja

»Sin Maj je spregovoril angleško, saj mu je tabor pomagal pri tem, da je angleščino sprejel kot dobrodošlo in zelo koristno spretnost. Hčerki Niki je bilo najbolj všeč bivanje v naravi in prenočevanje na prostem.  Se že veselita nadaljevanja lanske dogodivščine.
Irena Habe

 

Same prijetne stvari

Doživljajsko učenje angleščine zajema same prijetne stvari: raziskovanje, spodbujanje domišljije, dogodivščine, odkrivanje novega, prijetne občutke, sklepanje prijateljstev ...

Bolj ko je prijetno, smešno, nenavadno  ali celo neumno, lažje si nekaj zapomnimo. Učenje angleščine za otroke v Linguli je zabavno in prijetno, še posebej na jezikovnih počitnicah. Doživljajsko učenje je sestavni del vseh Lingulinih poletnih jezikovnih programov:

MENU