Kaj je to doživljajsko učenje angleščine?

Pogosto ne vemo, kako bi prepričali otroke, da se tujega jezika ne učijo »zaradi učitelja«, ampak zato, da se bodo lahko pogovarjali. Kako lahko pomagamo otroku, da doživi »aha« trenutek in ugotovi, da je angleščina cool in mu lahko koristi? Ena od možnosti so jezikovne počitnice, na katerih tuj jezik povežemo s prijetnimi občutki.

Prijetne občutke povežemo s tujim jezikom

Doživljajsko učenje skozi igro, spodbujanje domišljije in aktivnosti kot so gradnja bivakov, nabiranje zelišč in jagod, ustvarjanje, ... ter skozi doživetja kot je raziskovanje novega okolja, zajame celotno osebnost. Tak pristop je zlasti pomemben pri otrocih, saj prijeten občutek ob novih dogodivščinah povežejo s tujim jezikom, učenje pa je tako veliko bolj učinkovito. 

Prav zato se mnogi starši odločajo, da otroka pošljejo na jezikovne počitnice. V novem okolju otroci pozabijo na zavore pri sporazumevanju v tujem jeziku in »vklopijo« domišljijo ter se vživijo v nov svet.

 

Realne situacije

Na jezikovnih počitnicah se otroci s tujim jezikom srečujejo v realnih vsakodnevnih situacijah. Tako se ne učijo samo jezika, ampak utrjujejo svojo samozavest.

Večja motivacija za učenje angleščine

Učenje z doživetji otrokom omogoča nov način razmišljanja ter daje dodaten pomen učenju jezika, predvsem pa jih spodbuja k odkrivanju jezika in motivira, da bi doživeli in znali še več.

Jezikovne počitnice pripomorejo k občutku, da se ne učijo samo »zaradi učitelja«, ampak za komunikacijo s prijatelji. Otroci so po poletnih počitnicah v Linguli bolj motivirani za učenje angleščine in tako ne nazadnje lahko izboljšajo tudi svoje ocene.

Irena Habe
»Sin Maj je spregovoril angleško, saj mu je tabor pomagal pri tem, da je angleščino sprejel kot dobrodošlo in zelo koristno spretnost. Pravi, da mu je najbolj koristilo znanje o 'angleških časih'. Medtem ko v šoli pilijo predvsem sedanjik, je na tečaju dobil občutek tudi za preteklik in prihodnjik.

Hčerki Niki je bilo najbolj všeč bivanje v naravi in prenočevanje na prostem. Presenetljivo veliko (to so njene besede) se je naučila osnov taborjenja. Se že veselita nadaljevanja lanske dogodivščine«

Irena Habe

Same prijetne stvari 

Doživljajsko učenje angleščine zajema same prijetne stvari: raziskovanje, spodbujanje domišljije, dogodivščine, odkrivanje novega, prijetne občutke, sklepanje prijateljstev ...

Bolj ko je prijetno, smešno, nenavadno  ali celo neumno, lažje si nekaj zapomnimo. Učenje angleščine v Linguli je zabavno in stimulativno, še posebej na jezikovnih počitnicah. Doživljajsko učenje je sestavni del vseh Lingulinih poletnih jezikovnih programov:

Jezične in nepozabne poletne počitnice

Jezikovne počitnice v Linguli

Vas zanima več o tečaju v Linguli? Pišite nam na info@lingula.si ali nas pokličite na 080 23 52. Z veseljem vam bomo svetovali glede najprimernejšega tečaja.

Deli naprej: Facebook Google Plus

Povezani članki