Ligula
Skoči na vsebino
Brezplačni online testi 📝: preveri svoje znanje
  Vsi članki

Kako Italijani preživljajo poletne počitnice?

Tečaj italijanščine je dobra priložnost, da poleg jezikovnih posebnosti spoznate tudi italijansko kulturo in navade. Recimo to, kako Italijani preživljajo poletne počitnice.

costiera amalfitana
Amalfijska obala je zelo priljubljena med mladimi.

Ferragosto

Podobno kot v Sloveniji se največ Italijanov odpravi na počitnice julija in avgusta. V Italiji se glavna turistična sezona začne prvi teden julija in se nadaljuje vse do konca avgusta. Večina Italijanov pa se na obalo odpravi od začetka avgusta do 15. avgusta. To obdobje se imenuje ferragosto, zato so takrat močno obremenjene tudi vse avtoceste, ki vodijo proti obali.

Kam se odpravi večina?

Vsako poletje približno 70 % Italijanov odloči dopust preživeti na domači obali, nekaj pa je tudi takšnih, ki za svoj dopust raje izberejo gore in hribe. Italijani imajo skupaj s celinskim delom in otoki kar 7.600 kilometrov obale.

Najlepše italijanske plaže

Italija ima čudovite plaže, ki vse poletje privabljajo ne le domače goste, temveč turiste z vsega sveta. Skoraj vsako poletje Italijo obišče približno 50 milijonov tujih gostov, ki uživajo v številnih naravnih lepotah. Čudovitih plaž v Italiji je ogromno in vsakemu ustreza drugačna vrsta plaže, med najlepše pa zagotovo sodijo Salento v Apuliji, San Fruttuoso in Santa Margherita v Liguriji, Viareggio v Toskani, Capo Testa ter Costa Sud in Costa Verde na Sardiniji.

Kdo poleti najraje obišče Italijo?

Italija je poleti še posebno obiskana turistična destinacija, v največjem številu pa jo obiščejo Nemci, sledijo jim Američani, Francozi in Angleži.

Tečaj italijanščine z Lingulo

Tečaj italijanščine v jezikovni šoli Lingula vam bo pomagal, da se boste samozavestno sporazumevali, če se boste odpravili na počitnice v Italijo, ter na zabaven in poučen način raziskali zanimivosti o njihovi kulturi in jeziku.

217/332