Italijani in poletne počitnice

Učenje italijanščine je dobra priložnost, da poleg jezikovnih posebnosti spoznate tudi italijansko kulturo in navade – recimo to, kako Italijani preživljajo poletne počitnice.

Amalfijska obala je zelo priljubljena med mladimi.

Ferragosto

Podobno kot v Sloveniji se največ Italijanov odpravi na počitnice julija in avgusta. V Italiji se glavna turistična sezona začne prvi teden julija in se nadaljuje vse do konca avgusta. Večina Italijanov pa se na obalo odpravi od začetka avgusta do 15. avgusta – to obdobje se imenuje ferragosto, zato so takrat močno obremenjene tudi vse avtoceste, ki vodijo proti obali.

Kam se odpravi večina?

Vsako poletje približno 70 % Italijanov odloči dopust preživeti na domači obali, nekaj pa je tudi takšnih, ki za svoj dopust raje izberejo gore in hribe. Italijani imajo skupaj s celinskim delom in otoki kar 7.600 kilometrov obale.

Najlepše italijanske plaže

Italija ima čudovite plaže, ki vse poletje privabljajo ne le domače goste, temveč turiste z vsega sveta. Skoraj vsako poletje Italijo obišče približno 50 milijonov tujih gostov, ki uživajo v številnih naravnih lepotah. Čudovitih plaž v Italiji je ogromno in vsakemu ustreza drugačna vrsta plaže, med najlepše pa zagotovo sodijo Salento v Apuliji, San Fruttuoso in Santa Margherita v Liguriji, Viareggio v Toskani, Capo Testa ter Costa Sud in Costa Verde na Sardiniji.

Kdo poleti najraje obišče Italijo?

Italija je poleti še posebno obiskana turistična destinacija, v največjem številu pa jo obiščejo Nemci, sledijo jim Američani, Francozi in Angleži.

 

Učenje italijanščine vam bo pomagalo, da se boste samozavestno sporazumevali, če se boste odpravili na počitnice v Italijo, ter na zabaven in poučen način raziskali zanimivosti o njihovi kulturi in jeziku.


Imate vprašanja o učenju italijanščine, vas zanima več?

Pokličite nas na 080 23 52 ali pa nam pišite na info@lingula.si. Z veseljem vam bomo svetovali.

Deli naprej: Facebook Google Plus

Povezani članki