Najpogostejše ovire pri obiskovanju jezikovnega tečaja

karikatura-zacetni-tecaj

Glavni razlog, zakaj mnogim ne uspe izboljšati znanja tujega jezika, je pomanjkanje časa. Obisk tečaja res zahteva čas in za mnoge je tudi tečaj, ki poteka le enkrat na teden, prevelika obremenitev.

Pretežko, ni občutka za jezik

Nekaterim se zdi, da nimajo občutka za jezik, da je slovnica pretežka, ne vedo, kako se učiti besedišče, ko je treba spregovoriti, kar zablokirajo … Razlog za te težave in predsodke so najpogosteje slabe izkušnje z učenjem jezika.

Najprej slovnica!

Še vedno preveč pogosto nas tuje jezike učijo tako, da učitelj najprej razloži slovnico, nato tečajniki rešujejo vaje v učbeniku … Ni pogovora – vse z izgovorom, da bodo tečajniki govorili, ko bodo znali slovnico. To ne drži, na dobrem, komunikativno zasnovanem tečaju kot so Lingulini tečaji jezikovnem tečaju govorite od prve ure dalje.

Vsi govorijo angleško

Mnogim se zdi razširjenost angleškega jezika dober razlog za to, da se ne učijo drugih tujih jezikov, češ da že »skoraj vsak« govori angleško.

Čakanje, dokler nam ne teče voda v grlo

V Linguli se velikokrat srečujemo s posledicami takega razmišljanja, ko je tečajnik naenkrat postavljen pred dejstvo, da se mora tujega jezika naučiti v zelo kratkem času. Seveda je tudi to mogoče, a je časovna obremenitev takrat zelo velika, zato je bolje predvideti potrebe po znanju jezika.

Ni časa za reden obisk tečaja

 alt=

Mnogi zaradi oddaljenosti od jezikovne šole, drugih obveznosti ali nepredvidljivega urnika ne morejo obiskovati tečaja v živo.

Pogosto so rešitev nove tehnologije pri učenju tujega jezika. Na voljo so različne aplikacije na mobilnih telefonih, računalniški programi in e-tečaji … A tudi pri e-tečaju je treba dobro izbrati, saj nakup za nekaj deset evrov pogosto pomeni stran vržen denar in – kar je še huje – slab program nas odvrne od nadaljnjega učenja jezika ter pusti slab priokus. Pri izbiri e-tečaja naj zato ne bo glavno merilo cena.

V Linguli smo poiskali res odlične enoletne e-tečaje z izjemno bogato vsebino in odlično metodologijo, ki vas bodo navdušili.

Deli naprej: Facebook Google Plus

Povezani članki