Ligula
Skoči na vsebino
Brezplačni online testi 📝: preveri svoje znanje
  Vsi članki

Kako e-učenje ocenjuje eLearning Journal?

Rosetta Stone s svojo ponudbo e-tečajev obljublja učinkovit jezikovni trening tudi zunaj učilnice. Kako dobro izpolnjuje obljubo? Nemška revija eLearning Journal, specializirana za e-učenje, je ocenila e-tečaj angleščine ponudnika Rosetta Stone. Povzeli smo njene ugotovitve.

Potopitev v tuji jezik – jezikovna imerzija

E-tečaje lahko uporabljamo na računalniku, tablici ali pametnem telefonu. Interaktivna tehnologija aktivira jezikovno imerzijo (jezikovno kopel oz. jezikovno potopitev) ne glede na starost tečajnika.

Prednosti e-učenja s programi Rosetta Stone

+ Širok nabor vsebin

E-tečaji Rosetta Stone ponujajo ogromno različnih vsebin, veliko število nalog in možnosti učenja tako za začetnike kot tiste, ki jezik že zelo dobro obvladajo, vendar želijo svoje znanje osvežiti.
+ Fleksibilnost

Ena glavnih prednosti je fleksibilnost – tečajniki sami izbirajo čas učenja in ga prilagajajo svojim potrebam. Druga prednost je, da se učijo tisto, kar jih zanima in ustreza njihovim potrebam.
+ Uvrstitveni test

Pohvalili so uvrstitveni test, ki ga vsak tečajnik opravi na začetku e-tečaja, potem pa e-tečaj predlaga primerne vsebine glede na njegovo znanje.
Komentar: V Linguli priporočamo pred začetkom e-tečaja tudi svetovalni pogovor z učiteljem v živo ali po telefonu. Pogovor je brezplačen in traja približno 15 minut.
+ Raznolike poučevalne metode

E-tečaji Rosetta Stone temeljijo na različnih poučevalnih metodah, kar zagotavlja razgibano e-učenje. Program je sestavljen iz raznolikih avdio, video in besedilnih vaj, ki skupno pokrijejo vse štiri jezikovne spretnosti – pisanje, branje, govor in poslušanje.

+ Poudarek na pridobivanju govornih sposobnosti

Vsi vemo, da je pri učenju novega jezika najtežje pridobiti samozavest, da v njem tudi spregovorimo.
Zato je zelo pomembna prednost e-tečajev, da se še posebej osredotočajo na razvoj in pridobitev govornih spretnosti. S pomočjo orodja za prepoznavanje govora lahko tečajnik preverja svojo izgovarjavo.

Pomankljivost

Pomanjkljivost, ki jo je zaznal eLearning Journal, je to, da pri reševanju nalog tečajniki sicer dobijo pravilne odgovore, ne pa tudi pojasnila, zakaj je odgovor pravilen ali napačen. Po njihovem mnenju bi to še dodatno izpopolnilo učenje.

Komentar Lingule: Podrobna razlaga, zakaj je odgovor napačen, bi tečajnika le obremenila in je nekako v nasprotju s pristopom, da se potopiš v jezik in se učiš s poslušanjem in posnemanjem.

Končna ocena – zelo dobro!

  • Splošna ocena e-tečajev Rosetta Stone je, da so zelo intuitivni in imajo dobro navigacijo, z uporabo različnih metod in praktično usmerjenostjo pa pri tečajnikih ustvarijo visoko motivacijo za učenje.
  • Nadaljevalni e-tečaj angleščine, ki ga ponujamo tudi v Linguli, je bil skupno ocenjen z 82 točkami od stotih, kar je zelo dobra ocena za program e-izobraževanja.
  • Čeprav so tokrat ocenjevali le nadaljevalni e-tečaj angleščine, so na enak način zasnovani tudi preostali programi: e-tečaj nemščine, italijanščine, španščine, francoščine …

E-učenje z Lingulo

E-učenje je zagotovo tip učenja z veliko prihodnostjo. Preberite si več o e-učenju in o tipih e-tečajev.

299/333