Ligula
Skoči na vsebino
  Vsi članki

Zgodba o uspehu: angleščina in selitev v Avstralijo

 

Angleščina odpira mnoga vrata. V Linguli se velikokrat srečamo z zanimivimi zgodbami naših tečajnikov. Razlogi, zaradi katerih se učijo tujih jezikov, so različni, prav tako tudi njihovi cilji. Mnogim smo že pomagali, da so opravili mednarodni izpit, bili uspešni na razgovoru za službo, da samozavestneje sklepajo posle tudi v tujem jeziku …

Po petih neuspešnih poskusih je zbrala dovolj točk na izpitu IELTS

V začetku leta 2015 nas je obiskala mlajša gospa in želela našo pomoč. Bila je v stresu, razočarana in precej obupana. Z družino si je želela ustvariti novo življenje v Avstraliji.

Angleščina je postala ovira

Obema z možem je uspelo najti zaposlitev, gospa je potrebovala le še mednarodno potrdilo o znanju angleškega jezika za pridobitev delovnega vizuma. Kar se je sprva zdelo le malenkost, se je izkazalo za precej trši oreh. Doseči je morala visoko število točk na izpitu IELTS. Kljub intenzivnim pripravam in večkratnim poskusom ji nikakor ni uspelo zbrati vsaj sedem točk pri pisnem delu. Bala se je, da ji nikoli ne bo uspelo.

Trdo delo
Nato se je odločila, da poišče pomoč v Linguli. Dodelili smo ji izkušenega učitelja, ki je bil povrh vsega še Avstralec. V naslednjih nekaj tednih sta z učiteljem intenzivno delala za izboljšanje njenih pisnih in govornih spretnosti ter odpravljala njene šibkosti. Na koncu je bilo trdo delo poplačano. Po petih neuspelih poskusih je opravila izpit in dosegla želeno število točk na vseh delih izpita. Končno je lahko začela novo poglavje v življenju v daljni Avstraliji.

Angleščina za Lingulo

V Linguli smo ponosni, da se lahko pohvalimo z uspešnimi zgodbami naših tečajnikov, ki smo jim pomagali pri doseganju jezikovnih ter s tem tudi poslovnih in življenjskih ciljev. Vprašanje, ki ostaja je … Kdaj lahko pomagamo vam? Preverite, kateri izpit bi bil za vas najprimernejši >>

Angleščina je praktičen jezik in v Linguli poskrbimo, da boste prek pogovora osvežili svoje znanje in postali samozavesten govorec angleščine.

297/332