Ligula
Skoči na vsebino
  Vsi članki

Italijanska moda in skrivnosti italijanskih čevljev

Učenje italijanščine na tečaju vključuje prijetno druženje in zanimive pogovore tudi o italijanski modi in kulturi oblačenja. Italijanske znamke oblačil in čevljev slovijo po vsem svetu, mnogi poznavalci pa menijo, da so ročno izdelani italijanski moški čevlji eni izmed najboljših na svetu!

učenje italijanščine
Priljubljene znamke, kjer še vedno ročno izdelujejo moške čevlje, navdušujejo po vsem svetu.

 

Učenje italijanščine: fraze za nakupovanje čevljev

Če ste tudi vi navdušeni nad različnimi vrstami čevljev, ki jih najdete v italijanskih trgovinah, vam bodo prišle prav naslednje italijanske besede in fraze.

italijanskoslovensko
Posso provare questo modello?Ali lahko pomerim ta model?
Ci sono queste scarpe in 38?Imate na voljo te čevlje v številki 38?
In che materiale sono queste scarpe?Iz katerega materiala so ti čevlji?
Mi può dire dove si trovano scarpe con tacco?Mi lahko pokažete, kje so čevlji s peto?
Posso provare anche l'altra scarpa?Ali lahko pomerim še drugi čevelj?
italijanskoslovensko
scarpe con taccočevlji s peto
mocassinimokasini
scarpe sportivešportni čevlji
ballerinebalerinke
scarpe a puntačevlji s konico
tronchettopolškornji
stivališkornji

Po ročno izdelan par v Italijo

Priljubljene znamke, kjer še vedno ročno izdelujejo moške čevlje, navdušujejo po vsem svetu. Ace Marks, Antonio Meccariello, Paolo Scafora, Santoni, Enzo Bonafè, Riccardo Freccia Bestetti, Bontoni, Stefano Bemer, Edhèn Milano so le nekatere od najboljših znamk, kjer čevljarji čevlje izdelujejo ročno po posebnem postopku. Veliko modnih poznavalcev meni, da takšni italijanski ročno narejeni moški čevlji prekašajo vso konkurenco, za kar naj bi obstajalo kar nekaj razlogov:

Tradicionalne metode šivanja

Italijanski čevljarji ne uporabljalo strojev, temveč tradicionalne metode in vsak par zašijejo ročno. Zaradi tega so takšni čevlji veliko dražji od večine drugih na trgu. Ročna izdelava je precej počasnejši postopek, a hkrati omogoča več unikatnih stilov.

Uporaba kakovostnih materialov

Italijanskim čevljarjem je najpomembneje, da imajo kakovostne materiale. Uporabljajo najmehkejše in najbolj prožno usnje, navadno telečje, za strojilo pa naravne snovi iz hrastovega lubja. Tudi strojijo čevljarji pogosto ročno, kar lahko traja kar nekaj časa.

Narejeni tako, da jih boste nosili še dolga leta

Nakup dobrega para ročno izdelanih italijanskih čevljev ima tudi svojo ceno, ki je veliko višja od konfekcijskih. A takšni čevlji so namenjeni večdesetletni nošnji, saj so narejeni tako spretno in premišljeno, da zdržijo dolgotrajno vsakodnevno rabo. Ker ustvarjajo pravo ravnovesje med sodobnim in klasičnim dizajnom, so tudi vedno v modi.

Izdelani po meri

Čevljarji vam bodo čevlje naredili po meri, kar vam zagotavlja odlično prileganje.

Unikatni italijanski pari tudi za predsednike in papeže!

Kako zelo cenjeni in priznani so italijanski ročno izdelani moški čevlji, pa govori tudi dejstvo, da jih naročajo največji vplivneži. Italijanski čevljar Adriano Stefanelli je čevlje po meri naredil že nekdanjima ameriškima predsednikoma Bushu in Obami ter papežema Janezu Pavlu II. in Benediktu XVI.

Učenje italijanščine z Lingulo

Učenje italijanščine v jezikovni šoli Lingula je odlična priložnost, da poleg modnih zanimivosti spoznate tudi mnogo novih besed in postanete boljši govorec italijanščine.

165/332