Zakaj učenje kitajščine za otroke?

 

Zakaj naj bi se otrok učil tako zahtevnega jezika, ko pa je vendar angleščina vodilni jezik v poslovnem svetu? Zbrali smo nekaj najpomembnejših razlogov za učenje kitajščine.

Najbolj razširjen materni jezik

Kitajščina je najbolj razširjen materni jezik, govori jo kar 1,3 milijarde ljudi, okoli 40 milijonov pa se jo uči kot tuji jezik.

Pisanje pismenk otroke navdušuje

Pisanje pismenk je za otroke največji magnet; pisanje pismenk jih namreč navduši. Pisanje pismenk je lahko prava igra med tečajem, sploh, kadar jih rišejo s čopičem.

Kljub splošnemu prepričanju o zahtevnosti kitajščine pa ta le ni tako težka, kot se zdi na prvi pogled. Resda obstaja okoli 100.000 pismenk, za vsakdanjo komunikacijo in branje časopisa pa jih je treba poznati okoli 4.000.

Vrata v nov svet in popolnoma drugo kulturo

Učenje kitajščine se razlikuje od učenja drugih jezikov predvsem zato, ker je kitajščina tako zelo drugačna in močno prepletena z zgodovino in kulturo. Kitajska kultura je stara več tisoč let, otroci pa jo odkrivajo prek legend in mitov, ki budijo njihovo domišljijo in jim odpirajo vrata v nov svet. Učenje kitajščine je izjemna priložnost, da vaš otrok razširi svoja obzorja. Učitelji, ki so več let preživeli na Kitajskem, poleg jezika približajo tudi kitajsko kulturo, ki je temelj za razumevanje kitajskega načina razmišljanja. 

Kitajska era

Kitajska je najhitreje rastoče gospodarstvo na svetu. Iz te vse bolj vplivne države danes prihaja večina potrošniškega blaga za ves svet, zato je znanje kitajščine vse pomembnejše. Mnogokrat slišimo, da se z 21. stoletjem začenja kitajska era, in bo znanje kitajščine za vsakega poslovneža velika prednost.

In kaj dela kitajščina na poletnih počitnicah?

Če želite otroku razkriti še nepoznan svet, mu omogočite bližnje srečanje z eksotično kitajščino in kitajsko kulturo. Na Lingulinih jezikovnih počitnicah se bodo otroci naučili nekaj osnov kitajščine (predstavljanje, štetje, živali) in spoznali kitajske pismenke.

 

Kaj pravi Luka po kitajsko?

Prisluhnite Luki, ki obiskuje tečaj kitajščine v Linguli, naučil vas bo nekaj besed po kitajsko.

 

Štejemo do 10

 

Dober tek po kitajsko

Deli naprej: Facebook Google Plus

Povezani članki