Ligula
Skoči na vsebino
Brezplačni online testi 📝: preveri svoje znanje

Kitajščina za otroke od 6 do 14 let

Potrebujete nasvet pri izbiri tečaja? Pokličite nas na 080 23 52.

Pripeljite otroke na brezplačno urico. Naj se sami prepričajo, kako to gre. Prijava.

Kitajščina za otroke poteka prek pogovora in praktičnih primerov po izvirni govorni metodi Lingula Kids™.  Mladi pridobivajo samozavest in naučeno takoj uporabijo v praksi, kar jim pomaga tako v šoli kot tudi sicer v življenju.

Učitelji znajo motivirati

Tečaje vodijo prijazni in strokovni učitelji, ki so posebej usposobljeni za govorno metodo usvajanja tujega jezika Lingula Kids™. Otroke motivirajo z zanimivimi temami, njihovo pozornost pa pritegnejo z uporabo interaktivne tehnologije in spodbudami ter pohvalami. Učenje je strokovno, a zelo sproščeno in ure tečaja – po mnenju otrok – še prehitro minejo.

Program

 • Privlačni programi: Zanimivi in sodobni programi otroke navdušujejo tudi z interaktivnimi vsebinami, ki omogočajo stik z »živimi« primeri, zato si otroci lažje zapomnijo nove besede in strukture, saj jih hkrati vidijo in slišijo.
 • Interaktivni programi olajšajo učenje in spodbujajo pogovor, ure so še bolj dinamične, zanimive vsebine pa pritegnejo in ohranijo otroško pozornost
 • Otroke spodbujamo k samostojnim predstavitvam različnih tem in prebranih knjig.  Sodobni programi omogočajo, da otrok tudi doma utrjuje snov z interaktivnimi vajami ter dodatnimi aktivnostmi v e-knjigi.

 • Z metodo CLIL, ki temelji na vsebinah drugih šolskih predmetov (npr. zgodovina, geografija, biologija), izkoristimo otrokovo naravno radovednost in povečamo njegovo zanimanje za jezik.

 • Mnogi otroci svoje znanje preverijo tudi s katerim od mednarodno priznanih izpitov za otroke (YLE, KET, PET ...).

 • Otroci se v skupinah počutijo sproščeno, saj jih uvrstimo predvsem glede na znanje (in ne le po starosti). 

Zakaj kitajščina za otroke?

 • Strokovnost in prijaznost: Visoko usposobljeni in skrbno izbrani učitelji znajo otroke navdušiti in obdržati zbrane ves čas pouka.
 • Izvirna govorna metoda: Pristop s pogovorom in raznolikimi interaktivnimi vajami otroke pritegne, poveča motivacijo in olajša učenje.
 • Učenje jezika kot maternega: Otroka obkrožimo s tujim jezikom, da »srka« zvoke, besede in intonacijo.
 • Majhne skupine, več znanja: Največ 8 otrok v skupini omogoča veliko pogovora, igre vlog in projektno delo.
 • Izkustveno učenje osmisli: Izkušnja je jedro učenja, zato otroke postavimo v konkretne situacije.

Idealno za družine z več otroki

4-letnik, 10-letnica in 12-letnik na tečaju ob istem času? Zakaj pa ne! Družine z več otroki izberejo Lingulo tudi zato, ker lahko gredo otroci vsak na svoj tečaj isti dan ali celo ob isti uri! Največja izbira je ob sredah, četrtkih in petkih, ko se v Linguli govori v kar 16 otroških skupinah. Ena vožnja za vse otroke? Idealno za starše!

Pogosta vprašanja

1. Kdo so učitelji?

Lingulini učitelji so strokovni in prijazni ter posebej usposobljeni za usvajanje kitajščine po govorni metodi. Otroke znajo motivirati z zanimivimi temami, pritegniti njihovo pozornost s spodbudami in pohvalami ter z uporabo interaktivne tehnologije.

2. Od kdaj do kdaj poteka tečaj?

Celoletni tečaj kitajščina za otroke od 6 do 14 let se začne zadnji teden septembra in poteka enkrat na teden po 75 oz. 90 minut. Izbirate lahko med različnimi dnevi in urami začetka.

Vključitev v skupino je mogoča tudi kadarkoli med letom. Tečaj se zaključi z nastopom za starše v SiTi Teatru.

3. Kako vem, kateri tečaj je pravi za mojega otroka?

Otroke, ki so se jezika učili več let, povabimo na brezplačen osebni umestitveni pogovor. Sproščen pogovor z učiteljico je najboljše zagotovilo, da bo izbrani tečaj res pravi za vašega otroka. Pogovor traja od 10 do 15 minut in poteka v živo v Linguli (BTC LJ) ali na daljavo.  

4. Kako starši vemo, česa se otrok uči na tečaju?

Predelano snov lahko spremljate v e-dnevniku otrokovega tečaja, njegovem zvezku in učbeniku. 

Kadarkoli se lahko pogovorite z otrokovo učiteljico ali koordinatorico kitajščine. Med tečajem organiziramo tudi dva sestanka s starši (na sredini in ob zaključku tečaja), na katerem se pogovorimo tudi o napredku otrok.

5. Kako se lahko še pred vpisom prepričam, ali je otroku način učenja v Linguli sploh všeč?

Pripeljite otroka na brezplačno urico kitajščine . Naj se sam prepriča, kako poteka učenje jezika. To bo povečalo njegovo motivacijo za učenje, saj bo izkusil, kako zabavno je učenje prek pogovora in igre. Prav notranja motivacija otroka je ključnega pomena za uspešno učenje jezika.

Brezplačne urice potekajo v maju, juniju in septembru, pa tudi med šolskim letom.

6. Imate popust za prijavo več otrok?

Seveda, ob prijavi več otrok oz. družinskih članov v istem obdobju ima drugi član 5-% popust. Tudi če otroka hkrati prijavite na dva tečaja, imate pri drugem tečaju prav tako 5-% popust. Kodo za popust dobite po izpolnjeni prvi prijavnici.

7. Ali je možno obročno plačilo?
 • Šolnino lahko poravnate s kreditno kartico Visa, MasterCard ali Diners in si plačilo razdelite na različno število obrokov. Število obrokov (od 2 do 12) in znesek obroka sta v okviru prostega limita na kartici.
 • Lahko izberete tudi obročno plačilo s položnico, ki velja izključno za 30- do 90-urne tečaje v skupini. Znesek nakupa se razdeli na 4 enakovredne obroke, prvega plačate ob prijavi, preostale pa v treh zaporednih mesecih glede na datume zapadlosti, navedene na računu. Račun s specifikacijo za obročno plačilo prejmete v roku 3 dni po nakupu. Stroški odobritve obročnega nakupa s položnico znašajo 24,00 EUR (za 4 obroke).
★★★★★

Učiteljice naredijo iz učenja jezika zabavo

Všeč mi je, da se išče znanje in da so skupine manjše, kjer se učiteljica otroku resnično lahko posveti individualno. Otroku so všeč interaktivne vsebine na zaslonu, saj je drugače kot v šoli in nekaj, kar jim je glede na sodobna komunikacijska sredstva bližje. Želim, da Lingula ohrani motivacijo in izjemen tim še naprej.

Aneta Trajanov Image
Aneta Trajanov
🔥 Zelo priljubljeno
od 607,20

Kitajščina za otroke

Starost tečajnikov
6-14 let
Lokacija tečaja
Lingula, BTC Ljubljana
Časovni okvir tečaja
Celoletni tečaj, od konca septembra do junija
Popust za prijavo več otrok
5 % za drugega in vsakega naslednjega otroka
Prijava na tečaj

Pomembno: Zaradi povezave z e-učilnico, mora imeti vsak otrok svoj e-naslov (en e-naslov = en tečajnik). Če prijavljate več kot enega otroka, šele po zaključku prvega nakupa opravite naslednjega.

Izkoristite 8 % popust za zgodnji vpis
Ker se splača in rezervirate otroku tečaj pravočasno. Lani je kar 63% staršev izbralo to možnost.