Ligula
Skoči na vsebino
Brezplačni online testi 📝: preveri svoje znanje
  Vsi članki

Nemčija – dežela mnogih znanih festivalov

Tečaj nemščine je odlična priložnost, da spoznate več o nemški kulturi in tradiciji ter o posebnostih nemško govorečih območij. Nemčija je dežela številnih nacionalnih parkov, gozdov in kulinaričnih dobrot. Je pa tudi dežela, ki je tako doma kot v tujini znana po festivalih (das Festival) in drugih prireditvah.

Lingula I Tečaj nemščine - oktoberfest

Nepozabna izkušnja bavarskega piva, kulture in glasbe

Najbolj prepoznavna nemška prireditev, ki letno privabi milijonsko množico ljudi, ki se predajajo bavarskemu pivu in hrani, je zagotovo Oktoberfest v Münchnu. Tritedenski festival se vsakič začne z živahno parado (die Parade), na kateri se udeleženci sprehodijo v tradicionalni bavarski narodni noši (die Volkstracht). Na prizorišču je na stotine velikih šotorov (das Zelt), kjer različne pivovarne predstavljajo svoja piva.

Več kot 350 živih koncertov

Največji glasbeni festival (das Musikfestival) je hamburški Reeperbahn Festival, ki obiskovalcem ponuja več kot 350 koncertov (das Konzert) v štirih dneh. Poleg pestrega glasbenega repertoarja pa organizatorji postavijo tudi različne umetniške razstave, pripravijo konference, filmske predstavitve in druge dogodke.

Najbolj barvit nemški karneval

Pustni karneval v nemškem Kölnu je eden izmed največjih, najbolj znanih in najbolj barvitih praznovanj v Nemčiji. Karneval v Kölnu praznujejo že stoletja, danes pa se na tem uličnem festivalu (das Straßenfestival) vsako leto zbere več kot milijon obiskovalcev, in sicer na pustni ponedeljek (der Rosenmontag).

Največji festival vina na svetu

Vinska verzija münchenskega Oktoberfesta je Wurstmarkt v Bad Dürkheimu ob nemški vinski cesti (die Weinstraße). Dogodek, ki so ga prvič organizirali leta 1417, vsako leto septembra privabi več kot 600.000 obiskovalcev. Velja celo za največji vinski festival na svetu.

Festival, kjer zmagovalci dobijo zlatega medveda

V Berlinu se vsako leto odvija mednarodni filmski festival (das Filmfestival) Berlinale. V tekmovalnem programu se za kipec zlatega medveda (der Goldene Bär) potegujejo najpomembnejši filmski ustvarjalci sveta. Berlinale vsako leto obišče okoli 20 tisoč medijskih strokovnjakov iz več kot 70 držav, od prvega Berlinala pa je minilo že sedem desetletij.

Tečaj nemščine z Lingulo

Tečaj nemščine je odlična priložnost ne le za učenje jezika, temveč tudi za spoznavanje znamenitosti nemško govorečih območij. Lingulin tečaj nemščine vam omogoča, da samozavestno in suvereno spregovorite nemško. Tako boste lahko naslednjič brez skrbi obiskali tudi kakšen nemški festival ter se tam pogovarjali z maternimi govorci.

318/333