Ligula
Skoči na vsebino

Učimo se tuje jezike z Lingulo in RTV Slovenija

Lingula v sodelovanju z RTV Slovenija pripravlja mesečne prispevke o učenju tujih jezikov. Prve oddaje so bile o nemščini, madžarščini in italijanščini. Videe pripravljamo v sodelovanju z RTV Slovenija za oddajo Dobro jutro. Vsi članki z videi so objavljeni tu.

portugalscina fraze osvajanje

Angleščina

Richard, izvirni govorec in učitelj angleščine v Linguli, v tokratni oddaji predstavi nekaj najpogostejših napak, ki jih delamo Slovenci v angleščini. Oglejte si video in preverite, če jih delate tudi vi.

Francoščina

Urška, učiteljica francoščine v Linguli, nam je v tokratnem jezikovnem kotičku zaupala kar nekaj zanimivosti tega lepega jezika. Preizkusite se v francoski izgovarjavi z naslednjimi praktičnimi frazami ... Oglejte si video tukaj.

Hrvaščina

Z izvirno govorko Ano se naučite spoznati lažne prijatelje, naročiti kavo, vprašati za račun. Poznate pogoste napake med hrvaščino in srbščino? Oglejte si video in preverite.

Italijanščina

Naročanje hrane

Oglejte si video tukaj.

Nakupovanje oblačil

Eva, učiteljica italijanščine, nas nauči osnovnih fraz, ki nam bodo prišle še kako prav, ko bomo nakupovali v Italiji. Oglejte si video in preberite več.

Kitajščina

Lingulina profesorica kitajščine Saša se je v oddaji Dobro jutro z Mojco Mavec pogovarjala o frazah, ki pridejo prav na potovanjih. Oglejte si video tukaj. 

Madžarščina

Učiteljica madžarščine Ildiko in Polona vas bosta naučili nekaj uporabnih fraz v madžarščini. Odgovorili bosta tudi na različna vprašanja : koliko sklonov poznamo v madžarščini, katera je najdaljša madžarska beseda, kje leži najlepše mesto na Madžarskem ... Oglejte si video in preberite več.

Makedonščina

Izvirna govorka makedonščine se je z Mojco pogovarjala o uporabnih frazah v makedonščini. Oglejte si video.

Nemščina

Obisk božičnega sejma

Lingulina profesorica nemščine Brigita se je z Mojco Mavec pogovarjala o božičnih sejmih v nemško govorečih deželah. Oglejte si video tukaj.

Naročanje hrane – Oglejte si video tukaj.

Nakupovanje pohištva

Učiteljica nemščine Brigita je v oddaji Dobro jutro na RTV Slovenija povedala nekaj zanimivosti o nakupovalnih navadah Nemcev. Oglejte si video tukaj in preberite več.

O Nemcih in nemščini

Simpatična in energična Lingulina učiteljica Brigita v oddaji Dobro jutro ni bila prav nič v zadregi, kaj povedati. Oglejte si video in preberite več.

Portugalščina

Učenje portugalščine in zmagovalna evrovizijska pesem

Lingulin učitelj portugalščine, izvirni govorec Carlos Eduardo, se je v oddaji Dobro jutro pogovarjal o evrovizijski zmagovalni pesmi in dal nekaj nasvetov za sporazumevanje.

Oglejte si video in preberite več.

Praktične fraze

Naučite se pozdraviti in predstaviti v portugalščini. V tokratni oddaji sta v portugalščini spregovorila Carlos in Polona. Oglejte si video tukaj.

Španščina

Španščina in pesem Despacito

Naslov pesmi Despacito pomeni »zelo počasi«. Besedilo je precej žgečkljive narave in pripoveduje o fantu, ki nagovarja postavno dekle, jo vabi k plesu in si želi, da bi z njo preživel vroče trenutke. Oglejte si video in preberite več.

Ruščina

Naučite se pozdraviti in predstaviti v ruščini. V tokratni oddaji je v ruščini spregovoril Lingulin učitelj Drejc. Oglejte si video tukaj.

Španščina na dopustu

Ste vedeli, da ima vsaka od obal v Španiji svoje ime, ki zaznamuje njene glavne značilnosti?Učiteljica španščine Maya je v oddaji Dobro jutro na RTV Slovenija predstavila nekaj pomembnih fraz za sporazumevanje na počitnicah Španiji. Oglejte si video in preberite več.

Razlike pri izgovarjavi

Tatiana, izvirna govorka in učiteljica španščine v Linguli, nas nauči osnovnih fraz, pove kako je s poljubljanjem pri pozdravljanju, kakšne so razlike pri izgovarjavi med evropsko in latinsko španščino ... Oglejte si video tukaj.

MENU