Ligula
Skoči na vsebino
  Vsi članki

Filmski večeri v tujih jezikih

italijanscina filmski vecer
anglescina filmski vecer
francoscina filmski vecer
spanscina filmski vecer
italijanscina filmski vecer
anglescina filmski vecer

 

Za naše tečajnike smo v letu 2015 organizirali brezplačne filmske večere. Filmi so prikazani s podnapisi v tujem jeziku, ogledu pa sledil diskusija z izvirnimi govorci ali profesorji jezika o tematiki filma, novem besedišču, slengu, ki je pogost v filmih ... Druženje tečajnikov in učiteljev na filmskih večerih je res prijetno.

Učenje tujega jezika prek filmov

Ogled filma v tujem jeziku, pa čeprav s podnapisi, je vsekakor ena izmed poti do znanja, ki jo učitelji na Linguli vedno priporočamo, saj se jezika tako učimo na sproščen in naraven način. Ob spremljanju filma se boste mimogrede naučili tudi kakšno novo besedo in s tem bili še korak bliže odličnemu znanju jezika, ki se ga učite.

Katere filme smo si do sedaj že ogledali?

Angleško romantično komedijo z naslovom I capture the castle (Osvojila sem grad). Zgodba je postavljena v Anglijo leta 1930. 17-letna Cassandra in njena nenavadna družina se spopada s preživetjem v razpadajočem gradu.

anglescina zastava

Prav tako romantično komedijo, tokrat z naslovom Mi primera boda (Moja prva poroka). Poročni dan Adriana in Leonore ne poteka po načrtih. Vsa zmešnjava se začne, ko bodoči ženin izgubi oba prstana le nekaj ur pred obredom ...

spanscina zastava

 

Komedijo Qu'est-ce qu'on a fait au Bon Dieu? (Bog, le kaj smo zagrešili?). Strogo katoliški par se stežka privaja na ljubezensko izbiro njunih štirih hčera - muslimanski Arabec, španski Žid ter Kitajec. Najmlajša si res najde katoličana, toda njegova temna polt znova povzroči nemalo zabavnih in kaotičnih nesporazumov.

francoscina zastava

 

Komična drama Perfetti sconosciuti (Popolni tujci) kjer se sedem prijateljev zaveže, da bodo med večerjo odigrali nevarno igro. Vsak položi svoj mobilnik na mizo in privoli, da bo razkril vse klice in sporočila kot dokaz, da ničesar ne prikriva.

italijanscina zastava

 

16/21