Ligula
Skoči na vsebino
Brezplačni online testi 📝: preveri svoje znanje
  Vsi članki

Zabavno učenje angleščine doma: najboljši nasveti za najstnike

Internet ponuja veliko priložnosti za učenje tujih jezikov. Interaktivne vaje, kvizi in zabavni videi najstnike širom sveta navdušujejo nad učenjem tujih jezikov. Zbrali smo nekaj nasvetov za učenje angleščine doma na zabaven način.

učenje angleščine
Oglej si zanimive video posnetke, reši zanimive kvize …

Učenje angleščine z zanimivimi videoposnetki

Izkoristi videe za zabavo in učenje. Oglej si zanimive video posnetke, obogati svoje besedišče in hkrati spoznaj veliko kulturnih zanimivosti iz angleško govorečega sveta.

Youtube kanali za učenje angleščine ponujajo veliko zanimivih posnetkov za utrjevanje slovnice in širjenje besedišča prek praktičnih dialogov. Na voljo so tudi nasveti za pisanje bloga, reševanje najstniških težav in še veliko več.

Priporočeni Youtube kanali:

Slovnica je lahko  zabavna

Izkoristi interaktivne igre in kvize: Slovnična pravila »na suho« so dolgočasna, učenje na pamet pa je duhamorno. Ko se učenja lotimo prek interaktivnih iger, kjer tekmujemo s časom in dosegamo najvišje število točk v kvizih, postane učenje zabava.

Priporočene spletne strani za igre:

3. Aplikacije na telefonu

Mobilne aplikacije za učenje angleščine ti pomagajo pri učenju jezika: Na mobilni telefon si lahko naložiš aplikacije s podcasti, videi, slovničnimi vajami in vajami za izgovorjavo. Tako lahko povadiš prav v vsakem trenutku.

Priporočene aplikacije:

Članki in zgodbe za najstnike

Bogatenje besedišča z branjem: Branje je eden izmed najbolj učinkovitih načinov za bogatenje besedišča v angleščini. Najdi področje, ki te zanima in beri vsak dan vsaj 10 minut. Tako nezavedno usvajaš nove besede in širiš svoj besedni zaklad.

Priporočene spletne strani za branje:

Veliko lahko narediš sam/-a, a pika na i je samozavesten pogovor 

Veliko se lahko naučiš sam/-a, toda tako kot se plavanja lahko naučiš samo s plavanjem, lahko samozavest v pogovoru natreniraš samo z govorom. Lingulini tečaji angleščine za otroke in najstnike potekajo po govorni metodi, z izkušenimi in prijaznimi učitelji ter naravnimi govorci.

Upamo, da ti bodo ti nasveti pomagali pri učenju angleščine na zabaven in učinkovit način. Srečno!

2/30