Ligula
Skoči na vsebino

Nasveti za učenje angleščine za najstnike doma

Preživiš veliko časa na telefonih, računalnikih in pogosto obiskuješ spletna omrežja? Ali veš, da internet ponuja tudi veliko priložnosti za učenje tujih jezikov? Interaktivne vaje, kvizi in zabavni videi najstnike širom sveta navdušujejo nad učenjem tujih jezikov.  Pripravili smo nekaj nasvetov za učenje angleščine doma na zabaven način.

učenje angleščine
Oglej si zanimive video posnetke, reši zanimive kvize …

Videi za zabavo in učenje

Oglej si zanimive video posnetke, obogati svoje besedišče in hkrati spoznaj veliko kulturnih zanimivosti iz angleško govorečega sveta.

  • Youtube kanal za učenje angleščine nudi veliko zanimivih posnetkov za utrjevanje slovnice in širjenje besedišča prek praktičnih dialogov. Na voljo so tudi nasveti za pisanje bloga, reševanje najstniških težav in še veliko več.
  • Zanimivi videi o aktualnih dogodkih, serije z interaktivnimi vajami za preverjanje razumevanja in nadgrajevanje besedišča ter on-line učne ure za utrjevanje slovnice in besedišča te bodo zagotovo navdušili, saj učenje angleščine poteka na naraven način.

Slovnica je lahko tudi zabavna

Slovnična pravila »na suho«, brez povezave s pogovorom, so dolgočasna, učenje angleščine na pamet pa je duhamorno. A ko se učenja lotimo prek interaktivnih iger, kjer tekmujemo s časom in dosegamo najvišje število točk v kvizih, postane učenje zabava. Nekaj spletnih povezav do najbolj zabavnih in napetih jezikovnih iger:

Učenje prek telefona

Na mobilni telefon si lahko naložiš aplikacije s podcasti, videi, slovničnimi vajami in vajami za izgovorjavo. Tako lahko povadiš prav v vsakem trenutku.

Članki in zgodbe za najstnike

Branje med najstniki ni najbolj priljubljena dejavnost, a je eden izmed najbolj učinkovitih načinov za bogatenje besedišča v angleščini. Preveri, kako te lahko branje tudi tako prevzame, da boš pozabil/-a na čas in se komaj odtrgal/-a od zanimivih člankov in zgodb.

Aktualne teme o skrivnostnih pomenih sanj, goljufanja na izpitih, življenju youtube influencerjev, grafitih, nenavadnih dogodivščinah in neverjetnih izginotjih …

Pogovor ti da samozavest

Vsi vemo, da je pri učenju novega jezika najtežje pridobiti samozavest za sproščen govor. Pridruži se nam na tečaju.

MENU