Ligula
Skoči na vsebino
  Vsi članki

Nasveti za učenje angleščine za šolarje doma

Razmišljate, kako bi otroka zaposlili z zabavno in poučno dejavnostjo in hkrati našli nekaj časa zase? Ponudite otroku zabavno učenje angleščine kar z domačega kavča. Pripravili smo nekaj nasvetov za učenje angleščine doma.

učenje angleščine

 

Učenje prek interaktivnih iger je zabavno in nikoli dolgočasno.

Igra je najboljši način za učenje angleščine

Igra je najučinkovitejši pristop za učenje angleščine, saj otroke pritegne, zabava in vzbudi pozitivna čustva, kar spodbuja pomnjenje. Učenje prek interaktivnih iger je zabavno in nikoli dolgočasno. Otroci spoznajo ter vadijo nove besede in strukture ter mimogrede ponotranjijo lepo izgovorjavo.

Igre nudijo tudi ideje za ustvarjanje, otroci lahko rešujejo matematične uganke in križanke ter urijo spomin – in to vse v angleščini!

Spletne strani z zanimivimi igrami za otroke od 6. do 10. leta

Angleščina za otroke prek pesmi

Najboljši način za učenje angleščine je poslušanje. Otroci kar »srkajo« zvoke, besede in intonacijo ter jih s poslušanjem usvojijo hitro in na naraven način – gre je za t. i. jezikovno kopel. Pesmi v angleščini so lahko podlaga za boljše vzdušje med domačimi opravili. A pozor, pripeljejo lahko do kar zelo glasnega družinskega petja ?

Nekaj spletnih strani s pesmimi:

Razvijajmo domišljijo z zgodbicami

Da ne bodo otroci vsakega večera presedeli pred televizijo, naj si raje ogledajo zgodbico ali pravljico v angleščini. Z zgodbicami razvijajo domišljijski svet in širijo besedni zaklad. Zgodbe bogatijo njihove izkušnje, saj so teme zanimive ter si nove besede zapomnijo veliko hitreje in dlje.

Spletne strani z zanimivimi zgodbicami v angleščini:

Kako otroka spodbujamo k učenju angleščine

Osnova je veliko pozitivne spodbude, drugo pomembno pravilo pa je: nikoli ne popravljajmo napak z »ne, to je narobe«.

Otroka med govorjenjem ne prekinjajmo. Ko konča, ponovimo pravilno obliko povedi in otroka pohvalimo. Izogibajmo se izrazom, kot so »to ni bilo prav«, »ne«, narobe«.

Pohvalimo otrokov trud

Ko otrok govori angleško, ga pohvalimo in spodbujajmo, saj bo tako pridobil potrebno samozavest. S pohvalami se lahko igramo:

  • Good job! High five!
  • Great/superb/two thumbs up/terrific/marvelous/bravo/wonderful
  • Fantastic work/well done/5-star work/great effort/congratulations...
  • I'm proud of you/I love it/that's perfect/keep on trying/good try
  • You're amazing/5-star work/that's incredible/you can do it...

Poglejte si, kaj otroke pri interaktivnem učenju najbolj navdušuje.

3/31