Ligula
Skoči na vsebino
Brezplačni online testi 📝: preveri svoje znanje
  Vsi članki

Nasveti za učenje angleščine za šolarje doma

Iščete način, kako bi vašega otroka navdušili za učenje in hkrati poskrbeli za zabavno ter poučno dejavnost? Predstavljamo vam nekaj odličnih nasvetov, kako lahko vaš otrok usvaja angleščino kar iz udobja domačega kavča. S pomočjo teh pristopov bo učenje angleščine postalo prava dogodivščina.

učenje angleščine
Učenje prek interaktivnih iger je zabavno in nikoli dolgočasno.

Igra je najboljši način za učenje angleščine

 • Igra je najučinkovitejši pristop za učenje angleščine, saj otroke pritegne, zabava in vzbudi pozitivna čustva, kar spodbuja pomnjenje. Učenje prek interaktivnih iger je zabavno in nikoli dolgočasno. Otroci spoznajo ter vadijo nove besede in strukture ter mimogrede ponotranjijo lepo izgovorjavo.
 • Igre nudijo tudi ideje za ustvarjanje, otroci lahko rešujejo matematične uganke in križanke ter urijo spomin – vse to v angleščini!

Angleščina za otroke prek pesmi

Najboljši način za učenje angleščine je poslušanje. Otroci kar "srkajo" zvoke, besede in intonacijo ter jih s poslušanjem usvojijo hitro in naravno – gre za t. i. jezikovno kopel. Pesmi v angleščini so lahko podlaga za boljše vzdušje med domačimi opravili. A pozor, pripeljejo lahko do zelo glasnega družinskega petja!

Priporočene spletne strani s pesmimi:

Razvijajmo domišljijo z zgodbicami

Bogatenje besednega zaklada z zgodbami: Z zgodbicami in pravljicami otroci razvijajo domišljijski svet in širijo besedni zaklad. Zgodbe bogatijo njihove izkušnje, saj so teme zanimive in si nove besede zapomnijo veliko hitreje.

Priporočene spletne strani z zanimivimi zgodbicami v angleščini:

Pozitivna spodbuda in pravilno usmerjanje

Osnova je veliko pozitivne spodbude, drugo pomembno pravilo pa je: nikoli ne popravljajmo napak z »ne, to je narobe«. Otroka med govorjenjem ne prekinjajmo. Ko konča, ponovimo pravilno obliko povedi in otroka pohvalimo. Izogibajmo se izrazom, kot so »to ni bilo prav«, »ne«, »narobe«.

Pohvalimo otrokov trud:

 • Ko otrok govori angleško, ga pohvalimo in spodbujajmo, saj bo tako pridobil potrebno samozavest. S pohvalami se lahko igramo:
  • Good job! High five!
  • Great/superb/two thumbs up/terrific/marvelous/bravo/wonderful.
  • Fantastic work/well done/5-star work/great. effort/congratulations...
  • I'm proud of you/I love it/that's perfect/keep on trying/good try.
  • You're amazing/5-star work/that's incredible/you can do it...

S temi nasveti in viri bo učenje angleščine za vašega otroka zabavno, učinkovito in predvsem prijetno.

Tečaj angleščine za otroke v Linguli

Učenje angleščine za otroke v Linguli poteka po učinkoviti govorni metodi Lingula Kids, prek igre,  zabavnih aktivnosti, pesmi ...

Lingula | Brezplačne urice

Brezplačne predstavitvene urice!

Pripeljite otroke na brezplačno urico tujega jezika. Naj se sami prepričajo, kako to gre.

3/30