Ligula
Skoči na vsebino

5 načinov za učenje angleščine med počitnicami

poletje

Ko omenimo poletje, večina pomisli na sonce, morje, hribe in brezskrbno uživanje, šolarji in dijaki pa predvsem na odmor po testih in spraševanju. A poletje lahko izkoristite tudi za učenje angleščine, kar je vsekakor dobra naložba v prihodnost. Zbrali smo nekaj metod, s katerimi boste tuji jezik usvajali tudi poleti – in se pri tem celo zabavali.

Poiščite poletno delo

Poletje je za veliko študentov in dijakov čas za dodaten zaslužek. Je pa tudi priložnost, da si poiščete tako poletno delo, ki vam omogoča učenje jezika. Turizem in gostinstvo sta na primer dejavnosti, kjer ste v vsakodnevnem stiku s tujci.

Spremenite jezik na svojem pametnem telefonu

Danes je življenje brez mobilnega telefona že skoraj nepredstavljivo. Zakaj si ne bi v svojih nastavitvah nastavili jezik, ki bi se ga radi naučili? Enako lahko storite tudi z aplikacijami, kot je Facebook. Na začetku se boste morda malce lovili, a sčasoma bodo izrazi postali domači, vaši možgani pa bodo pogosteje razmišljali v tujem jeziku.

Oglejte si otroške oddaje

Na YouTubu je veliko otroških risank in zabavnih oddaj za otroke, ki vam lahko pomagajo pri učenju tujega jezika. Vsebine za mlajše gledalce namreč vsebujejo osnovno besedišče, ki mu začetnik zlahka sledi. Enako velja za otroške knjige in slikanice.

V dvoje je lepše

Prepričajte prijatelja ali prijateljico, da se jezika uči z vami. Poletni čas bo tako ne le sproščujoč, ampak tudi koristno porabljen. Učenje v dvoje vam bo dalo več motivacije, prav tako pa boste vedno imeli nekoga za pogovor in deljenje nasvetov. Učenje jezika je prav tako dober izgovor za druženje.

Dopisovanje

V dobi interneta je klasično dopisovanje prek pisem že skorajda preteklost. Spletni portali, kot je PenPal World, vam ponujajo možnost, da navežete stik z maternim govorcem in prek elektronskih sporočil ali klasičnih pisem vadite jezik in spoznate kulturo. Kdo ve, morda po tej poti dobite dobrega prijatelja.

Vzemite jezikovno šolo na dopust

Če na dopustu najdete čas tudi za učenje, bo najprimernejša izbira e-tečaj, saj imate dostop do njega tudi na dopustu (in seveda tudi po njem, saj dostop do e-vsebin velja kar 6 ali 12 mesecev). E

Pa zabaven trening z veliko učinkovitostjo vam želimo.

Smo vas z nasveti navdušili za učenje angleščine med poletjem?

V Linguli poleti ne počivamo. Pripravili smo jezikovne počitnice v Cerknem, jezikovno-plavalne počitnice in dopoldanske tečaje za otroke, ki so odlična osvežitev znanja pred začetkom šole.

Tudi med poletnimi tečaji za odrasle boste zagotovo našli primernega zase.


 

MENU