Ligula
Skoči na vsebino
Brezplačni online testi 📝: preveri svoje znanje
  Vsi članki

E učenje in 7 dejstev, za katere še niste slišali

Izraz e-učenje (eLearning) je bil uradno prvič uporabljen leta 1999 na neki konferenci v Los Angelesu. Do takrat sta bila v uporabi predvsem izraza spletno učenje (online learning) in virtualno učenje (virtual learning).

e ucenje

Kar iz postelje

E-učenje ne zahteva določenega časa in prostora – do učnih vsebin tečajnik dostopa kjerkoli in kadarkoli. Optimalni izkoristek časa – za učenje lahko namenite drugače izgubljene drobce časa. Tako se 52 % tečajnikov v e-tečaj prijavi kar zjutraj iz postelje, 46 % pa je takih, ki se učijo pred spanjem.

Tudi na univerzah

E-učenje je nova realnost. Trenutno se v ZDA tri milijone študentov izobražuje samo prek spleta. To je več, kot je vseh študentov na univerzah v Franciji! Več kot bilijon pa nas je takih, ki z e-tečaji pridobivamo dodatno znanje.

Jezikovna šola na telefonu

Do leta 2018 naj bi 57 % vseh tečajnikov do e-tečajev dostopalo le prek mobilnih telefonov. Veliko vlogo pri tem preobratu bosta imeli hitrejša internetna povezava in dostopnost učnih vsebin z vseh naprav.

Dobro za okolje

Raziskava Odprte univerze (Open University) je pokazala, da se za e-učenje v povprečju porabi 90 % manj elektrike ter v ozračje spusti 85 % manj emisij CO2 na tečajnika kot pri učenju »v živo«.

Blagodejno za žep

Učenje »v živo« zahteva od nas, da smo ob določenem času na določeni lokaciji, zato gre veliko sredstev že za to, da se pripeljemo od doma do učilnice. Pri e-učenju tega stroška zagotovo ni.

Priložnost za podjetja

Številna podjetja z odprtimi rokami sprejemajo dodano vrednost, ki jo omogočajo profesionalne e-rešitve za fleksibilnejše učenje jezikov. Trenutni rekord imajo podjetja v ZDA, saj jih kar 77 % vključuje svoje zaposlene v e-tečaje z različnimi vsebinami – od varnosti pri delu do tujih jezikov.

220 ur dela za eno uro vrhunskega e-tečaja

Pri dobro zastavljenih e-tečajih je v pripravo ene ure e-učenja za tečajnika vloženega tudi do 220 ur dela!

E-učenje v Linguli

V Linguli uspešno sodelujemo s podjetjem Rosetta Stone, ki nudi izpopolnjene e-rešitve na področju učenja jezikov z najsodobnejšimi e-vsebinami.

Lingula, ta jezična šola | Brigita Noč

»Z veseljem bom odgovorila na vaša vprašanja in vam pripravila ponudbo. Pišite mi na brigita@lingula.si. Če želite preizkusiti e-tečaj še pred nakupom, vam lahko odprem tridnevno licenco.«

Brigita Noč, svetovalka za dobre govor(i)ce

23/30