Ligula
Skoči na vsebino

3 najpogostejša vprašanja naših tečajnikov

V Linguli boste na tečaju veliko govorili.
Odgovori na vprašanja, ki nam jih naši tečajniki pogosto zastavljajo.

1. Ali obstaja hitro učenje: en mesec, pa znaš?

Zagotovo bi se za obisk jezikovnega tečaja mnogo lažje odločili, če bi vam lahko obljubili hitro rešitev za velik preskok v znanju. Instant rešitve so privlačne, a redkokdaj pripeljejo do želenih rezultatov. Učenje tujih jezikov je dolgotrajen proces, zato je toliko pomembneje, da izberete jezikovno šolo, ki vaš čas spoštuje in za vas pripravi učinkovito jezikovno vadbo.

Vseeno pa se da v mesecu ali dveh narediti marsikaj:

  • Naučite se osnov tujega jezika, tudi če začenjate z ničle. Znali boste dovolj za preživetje v tuji deželi in pogovor v najpogostejših vsakodnevnih situacijah.
  • Učinkovito lahko osvežite svoje znanje ali izpilite poslovno ali strokovno komunikacijo na izbranem področju.

2. Zakaj moram pred tečajem na svetovalni pogovor? Ali ni dovolj on-line test?

V Linguli boste na tečaju veliko govorili, zato je še toliko pomembneje, da obiskujete tečaj na stopnji, ki vam bo ravno pravšnji izziv – ne prezahteven in ne prelahek. Z vami se zato pogovori profesor jezika in vam svetuje, katera stopnja tečaja bi bila za vas najprimernejša, vi pa izberete termin in program, ki vam najbolj ustrezata.

Na podlagi osebnega pogovora z učiteljem pred vpisom vam jamčimo, da boste uvrščeni v skupino, kjer bo znanje sošolcev podobno vašemu in boste zato lahko hitro napredovali. Če ste začetnik, pogovora z učiteljem seveda ne potrebujete.

3. Bi bil zame primeren individualni tečaj ali tečaj v skupini?

Odgovor na to se skriva v vprašanju: si želite podporo skupine ali 100 % pozornost učitelja?

Največja prednost individualnega tečaja je popolna prilagodljivost tečajniku. Zanj se odločajo tisti, ki jim urnik skupin ne ustreza oziroma imajo specifične cilje in želje glede programa. Zagotovo je individualno učenje najhitrejša pot do odličnega znanja tujega jezika.

Tečaj v skupini je najpogosteje izbrana oblika jezikovnega tečaja, ki združuje prijetno s koristnim. Skupina vas spodbuja, spoznate nove prijatelje in navežete stike. Ali ste vedeli, da je skupina, ki se je v Linguli učila najdlje, skupaj obiskovala tečaj pri isti učiteljici kar 6 let?

baner svetovalni pogovor

Čas je za akcijo - dogovorite se za svetovalni pogovor

Ste se tuji jezik že učili in bi radi svoje znanje osvežili? Verjetno ste v dilemi, kateri tečaj izbrati, da bo za vas najbolj primeren. Izpolnite kratek obrazec ali nas pokličite na 080 23 52.

Dogovorili se bomo za brezplačen svetovalni pogovor v Linguli in skupaj izbrali najustreznejši program ter urnik vašega jezikovnega tečaja.


Imate vprašanja o tečajih tujih jezikov, vas zanima več?

Pokličite nas na 080 23 52 ali pa nam pišite na info@lingula.si. Z veseljem vam bomo svetovali.

MENU