Ligula
Skoči na vsebino
Brezplačni online testi 📝: preveri svoje znanje
  Vsi članki

Kdaj se je dobro odločiti za tečaj konverzacije?

Za konverzacijo se tečajniki pogosto odločijo takrat, ko opazijo, da jim je jezik začel »uhajati« in bi radi spet začeli »migati« v tujem jeziku. Tečaj konverzacije je rešitev za vse, ki nimate prav veliko sogovornikov, s katerimi bi se pogovarjali v tujem jeziku, imate pa dobro osnovno znanje jezika (na ravni B1) in ga želite uporabiti v praksi.

Na tečaju konverzacije bogatite predvsem besedni zaklad.
Tečaji konverzacije potekajo v sproščenem vzdušju.

 

Konverzacije ne more biti nikoli preveč

Za tečaj konverzacije se lahko odločite kadarkoli, tudi potem ko ste opravili že vrsto tečajev in mogoče tudi katerega od mednarodnih izpitov. Škoda, da pozabite to, kar znate, ko pa lahko naredite samo malenkost in boste svoje znanje ohranili oziroma nadgradili.

Razširite svoj besedni zaklad

Na tečaju konverzacije govorite o najbolj pogostih temah, ki zadevajo vsakogar – o svetu okoli nas (domače in tuje novice, zanimivosti z različnih področij, potovanja …). V pogovorih dodate vrednost vsem že znanim strukturam in razširite besedni zaklad.

O čem vse znate govoriti?

Včasih se tudi zgodi, da kot tečajnik na tečaju konverzacije ne opazite hitrega napredka. Razlog je ta, da na tečaju konverzacije bogatite predvsem besedni zaklad, tega pa je težko meriti. Recimo, za slovnico lahko vedno rečete, »naučil sem se ta in ta čas, potem še pogojne stavke …«, pri konverzaciji pa tega ni. Razmišljajte raje drugače – o čem vse znate govoriti, o katerih temah lahko razpravljate in kaj vse razumete, ko berete v tujem jeziku …

Pogovor, pogovor, pogovor ...

Tečaji konverzacije v jezikovni šoli Lingula praviloma potekajo enkrat tedensko po tri šolske ure. Vodi jih izvirni govorec ali izkušena profesorica jezika, ki zna pripraviti pouk z veliko pogovora in spodbuditi tečajnike, da spregovorijo o najrazličnejših temah. Na tečaju je v ospredju pogovor, prek katerega vas naučimo tudi najpomembnejše slovnice.

204/334