Ligula
Skoči na vsebino

Nemški Ulm in najvišja cerkev na svetu

Tečaj nemščine je odlična priložnost, da poleg posebnosti jezika spoznate tudi kulturne, zgodovinske in druge zanimivosti nemško govorečih dežel. Mednje sodijo tudi znamenitosti, kot so cerkve. Čeprav številni mislijo, da je najvišja cerkev Sagrada Familia ali bazilika svete družine v Barceloni, pa to ne drži. Z najvišjo sakralno stavbo na svetu se namreč lahko pohvali nemški Ulm.

tečaj nemščine
Z najvišjo sakralno stavbo na svetu se namreč lahko pohvali nemški Ulm.

Bombardiranje mesta preživela skorajda nepoškodovana

Glavna cerkev v Ulmu (Ulmer Münster) je bila zgrajena v gotskem slogu. Ulm sicer velja za nekdanje svobodno cesarsko mesto (Freie Reichsstadt). Temeljni kamen za cerkev je bil položen leta 1377, gradnjo so končali leta 1890, stolp (der Turm) pa je visok 161,53 metra. Do leta 1894 je bila v lasti mesta Ulm, potem je prešla v posest protestantske cerkve (die Kirche) Ulm. Med drugo svetovno vojno pa je skoraj nepoškodovana preživela bombardiranje mesta.

143 stopnic do galerije z razgledom do Alp

Zaradi njene velikosti jo pogosto označujejo za stolnico (der Dom), pa vendar to ne drži, saj nikdar ni bila sedež škofije (das Bistum). Se pa je Münster vpisal na seznam nemških kulturnih spomenikov.

Na glavni stolp se lahko povzpnete po 768 stopnicah, kjer vas na višini 143 metrov čaka galerija, s katere se razpira pogled na mesto. Na jasne dni se vam pogled razpre čez celotno Gornjo Švabsko (das Oberösterreich) vse do Alp.

Tečaj nemščine: spregovorite nemško

Če bi radi izboljšali svoje znanje nemščine, so jezikovni tečaji v Linguli prava izbira za vas. Tečaj nemščine je prilagojen vašemu znanju, pri odločitvi, kateri bi bil najprimernejši, pa vam lahko pomaga učiteljica na brezplačnem umestitvenem pogovoru. Ko se boste naslednjič potepali po nemško govorečih pokrajinah, boste tako z domačini lahko sproščeno spregovorili kar v nemščini.

MENU