Berghain – skrivnostni epicenter berlinske zabave

Tečaj nemščine vam bo v veliko pomoč, če se odpravljate v Berlin. Nemška prestolnica (die Hauptstadt) na vsakem koraku ponuja številne znamenitosti, ki segajo v različna obdobja njene zgodovine, tisti, ki mesto dobro poznajo, pa vam bodo zagotovo pripovedovali tudi o nepozabnih doživetjih v klubu Berghain.

učenje nemščine
Svetovni tehno tempelj - Berghain. Foto: https://www.discotech.me/berlin/berghain/

Svetovni tehno tempelj

učenje nemščineZnameniti klub Berghain je simbol berlinske zabave in nosi ime po svoji lokaciji – stoji namreč na meji dveh kultnih četrti (das Viertel), Friedrichshain in Kreuzberg. V prostorih nekdanje toplarne se vsak konec tedna odvijajo večdnevne hedonistične zabave, ki se jih lahko hkrati udeleži do 1.500 obiskovalcev, ti pa se lahko zdivjajo in naplešejo na številnih plesiščih (die Tanzfläche), med katerimi se stene največjega vzpenjajo kar 18 metrov visoko.

 

 

Tišina, črnina in ure čakanja na vstop

učenje nemščine
Vhod v slavni klub. Foto: Sandra Song

Del kultnega slovesa nočnega kluba so tudi neomajni varnostniki (der Türsteher), ki po neznanem ključu obiskovalce bodisi sprejmejo bodisi zavrnejo. Sloviti berlinski klub ima namreč eno najstrožjih politik sprejemanja gostov na svetu.

Dolga vrsta (die Schlange) v črno odetih obiskovalcev sledi določeni estetiki, na svoj trenutek čakajo v tišini, ob vstopu pa nikakor ne smejo spregovoriti v angleščini, saj varnostniki v večini primerov ne marajo turistov. Učenje nemščine vam bo tako pomagalo, da boste lahko z varnostniki spregovorili v nemškem jeziku ter si tako olajšali vstop v središče berlinske zabave.

Iz najbolj znanega kluba v galerijo

Epidemija novega koronavirusa je seveda vplivala tudi na svetovno znani tehno klub. Berghain je začasno zaprl svoja vrata, prostori z značilnim pečatom socialističnega klasicizma pa so se prelevili v umetnostno galerijo (die Kunstgalerie), v kateri so razstavljena dela modernih vizualnih umetnikov. Če nič drugega, bo zdaj številnim omogočen vsaj preprostejši vstop v slovito betonsko stavbo.

 

Če se odpravljate v Berlin, si tako med drugim lahko ogledate tudi notranjost Berghaina, učenje nemščine v jezikovni šoli Lingula pa vam bo omogočilo, da še pred odhodom na pot osvojite vse besedišče, potrebno za pohajkovanje po nemški prestolnici.


Imate vprašanja o tečaju nemščine, vas zanima več?

V Linguli prisegamo na pomembnost govora, pogovora in dogovora. Pokličite nas na 080 23 52 ali pa nam pišite na info@lingula.si.

Deli naprej: Facebook Google Plus

Povezani članki