Ligula
Skoči na vsebino
Brezplačni online testi 📝: preveri svoje znanje
  Vsi članki

Nina Hagen – samosvoja nemška botra punka

Tečaj nemščine je odlična priložnost tudi za spoznavanje nemške glasbe in glasbenih ikon. Med največjimi imeni nemške pop rock glasbe zadnjega stoletja je zagotovo Nina Hagen.

 

Mati punka

Nina Hagen je nemška pevka (die Sängerin), igralka (die Schauspielerin) in pisateljica glasbenih ter drugih besedil. Je ikona nemške pop rock glasbe, ki je svoje poslušalce vselej presenetila z izzivalnim videzom. Pred leti je ustvarila celo svojo lastno modno znamko Mati punka (Mutter des Punk), v katero je vključila številne mrežaste nogavice in veliko črne barve.

Samosvoja figura nemške popkulture

Nina se je rodila leta 1955 v vzhodnem Berlinu (Ost-Berlin) priznani igralki Evi Marii Hagen in scenaristu Hansu Olivi Hagnu. Želela je iti po materinih stopinjah in se vpisati na igralsko šolo, vendar ni opravila sprejemnega izpita.

Kmalu se je na Poljskem začela ukvarjati z glasbo ter dosegla velik uspeh v alternativnih glasbenih krogih. Uveljavila se je kot ekstravagantna, samosvoja in karizmatična nasprotnica komunističnega režima v Nemški demokratični republiki.

Kraljica škandalov

Nina je že v otroštvu povzročila številne škandale. Nikoli ni dokončala srednje šole, pobegnila je v London, kjer je vzniknila na punk sceni (die Punkszene) ter nekaj časa živela v Amsterdamu v zapuščeni okupirani hiši (besetztes Haus).

Kontroverznost je prenesla na oder in na številne glasbene zgoščenke, javnost pa s svojimi izjavami razdvaja in razburja tudi v 21. stoletju.

Tečaj nemščine povežemo tudi s pop kulturo

Tečaj nemščine na jezikovnem tečaju v Linguli vključuje tudi spoznavanje nemške kulture in tradicije. Lingulini izkušeni profesorji bodo poskrbeli, da se na tečajih ne boste posvečali le utrjevanju slovnice in besedišča, ampak boste v nemščini govorili od prve ure dalje. K sproščenemu učenju pripomore tudi občasno poslušanje nemških pesmi. Znebite se strahu pred govorjenjem v nemščini ter spregovorite samozavestno in sproščeno.

 

44/333