Ligula
Skoči na vsebino
Brezplačni online testi 📝: preveri svoje znanje
  Vsi članki

Kako motivirati otroka za učenje angleščine

Velikokrat se srečujemo z vprašanjem, kako otroka spodbuditi k učenju angleščine in kako preprečiti, da se mu jezik upre. Motivacija za učenje angleščine je velikokrat izziv ne le za starše, temveč tudi za učitelje na tečaju angleščina za otroke.

Lingula_I angleščina za otroke

Notranja ali zunanja motivacija

Dobra ocena v šoli, pohvala ali nagrada so spodbude, s katerimi otroke velikokrat poskušamo motivirati za učenje. Takšne zunanje motivacijske spodbude imajo seveda pozitiven vpliv, vendar ne gre pozabiti na notranje motivacijske spodbude, kot so radovednost, zanos in zanimanje.

Pri notranji motivaciji je proces učenja pomembnejši od samega rezultata in na jezikovnem tečaju lahko otroci z močno željo po učenju jezika preprosto »eksplodirajo« in napredujejo izjemno hitro.

Odkrit pogovor pomaga

V Linguli se po pogovoru s starši in otrokom, ki na tečaju ne kaže želje po sodelovanju, včasih odločimo, da je bolje narediti premor pri učenju in nadaljevati čez nekaj mesecev ali leto dni, ko bo otrok sam začutil potrebo po znanju angleščine. Pogosto pa pomagata odkrit pogovor in jasno postavljena zahteva, da otrok pri pouku sodeluje.

Zakaj je pomembno delati napake

Strah pred delanjem napak je eden izmed najpogostejših strahov; pri učenju tujega jezika se to kaže kot strah pred govorjenjem v tujem jeziku. Ti občutki lahko močno vplivajo na otrokovo motivacijo za učenje.

V Linguli spodbujamo otroke h govorjenju in učimo, da ni nič narobe delati napake. Ko odpravimo ta predsodek, otroci napak ne vidijo več kot neuspeh, ampak kot priložnost, da se naučijo nekaj novega. Posledično se poveča tudi njihova motiviranost za učenje.

 

Lingula, ta jezična šola | Jezikovno počitnice - native

Če je zabavno, je enostavno!

Angleščina za otroke v Linguli je zabavna in polna zanimivih pogovorov. Otroci radi poslušajo zgodbe, posnemajo druge, igrajo igre vlog in uživajo v interaktivnih igrah. 

Pri najstnikih so metode učenja drugačne, v ospredju so pogovori, najbolje pa je aktivnosti prilagoditi temam, ki jih zanimajo. Če bo učenje angleščine zabavno, si bo otrok hitreje zapomnil nove besede in strukture.

10/30