Ligula
Skoči na vsebino

Kako motivirati otroka za učenje angleščine

Velikokrat se srečujemo z vprašanjem, kako otroka spodbuditi k učenju angleščine in kako preprečiti, da se mu jezik upre. Motivacija za učenje angleščine je velikokrat izziv ne le za starše, temveč tudi za učitelje na tečaju angleščina za otroke.

Motivacija za učenje angleščine je izziv.
Če je zabavno, je enostavno!

Notranja ali zunanja motivacija

Dobra ocena v šoli, pohvala ali nagrada so spodbude, s katerimi otroke velikokrat poskušamo motivirati za učenje. Takšne zunanje motivacijske spodbude imajo seveda pozitiven vpliv, vendar ne gre pozabiti na notranje motivacijske spodbude, kot so radovednost, zanos in zanimanje.

Pri notranji motivaciji je proces učenja pomembnejši od samega rezultata in na jezikovnem tečaju lahko otroci z močno željo po učenju jezika preprosto »eksplodirajo« in napredujejo izjemno hitro.

Odkrit pogovor pomaga

V Linguli se po pogovoru s starši in otrokom v takem primeru včasih odločimo, da je bolje narediti premor pri učenju in nadaljevati čez nekaj mesecev ali leto dni, ko bo otrok sam začutil potrebo po znanju angleščine. Pogosto pa pomagata odkrit pogovor in jasno postavljena zahteva, da otrok pri pouku sodeluje.

Zakaj je pomembno delati napake

Strah pred delanjem napak je eden izmed najpogostejših strahov; pri učenju tujega jezika se to kaže kot strah pred govorjenjem v tujem jeziku. Ti občutki lahko močno vplivajo na otrokovo motivacijo za učenje. V Linguli spodbujamo otroke h govorjenju in učimo, da ni nič narobe delati napake. Ko odpravimo ta predsodek, otroci napak ne vidijo več kot neuspeh, ampak kot priložnost, da se naučijo nekaj novega. Posledično se poveča tudi njihova motiviranost za učenje.

Če je zabavno, je enostavno!

Angleščina za otroke v Linguli poteka na zabaven in poučen način. Otroci se zelo radi igrajo in ustvarjajo, posnemajo druge, igrajo igre vlog, sodelujejo v glasbenih in gibalnih aktivnostih. Takšno učenje angleščine za otroke je zabavno in sproščeno, otroci pa komaj čakajo naslednjo poučno aktivnost.

Pri najstnikih so metode drugačne, najbolje pa je aktivnosti prilagoditi temam, ki jih zanimajo. Če bo učenje angleščine zabavno, si bo otrok hitreje zapomnil nove besede in strukture.


Imate vprašanja o učenju angleščine, vas zanima več?

Pokličite nas na 080 23 52 ali pa nam pišite na info@lingula.si. Z veseljem vam bomo svetovali.

MENU