Ligula
Skoči na vsebino
  Vsi članki

Nasveti za poletno učenje angleščine za otroke

Učenje angleščine za otroke omogoča, da na zabaven način osvežijo svoje znanje.

cerkno avg16 15
cerkno avg16 1
cerkno avg16 2
cerkno avg16 3
cerkno avg16 4
cerkno avg16 5
cerkno avg16 6
cerkno avg16 7
cerkno avg16 8
cerkno avg16 9
cerkno avg16 10
cerkno avg16 11
cerkno avg16 12
cerkno avg16 13
cerkno avg16 14
cerkno avg16 15
cerkno avg16 1

Učenje angleščine: več sedenja in manj tekanja?

Če menite, da je za učenje potrebno več sedenja za mizo in manj tekanja po igrišču, ste v zmoti. Raziskave so pokazale, da je telesna dejavnost izrednega pomena za otrokov telesni in čustveni razvoj, to pa je temelj za umski razvoj. Morda zveni smešno, a študije dokazujejo, da na primer že metanje žogice krepi umske sposobnosti.

Telesna dejavnost izboljša kognitivne sposobnosti, pomnjenje in koncentracijo. Glede na raziskave so otroci, ki se ukvarjajo vsaj z enim športom, v šoli uspešnejši in dosegajo boljše rezultate na tekmovanjih ter zaključnih izpitih.

Kaj dela hormon sreče na jezikovnih počitnicah?

Med telesno dejavnostjo se tvori hormon sreče, ki zmanjšuje stres in nas sprošča tako telesno kot duševno. Prijetna utrujenost po športni aktivnosti ustvari stanje miru, zadovoljstva in radosti, kar spodbuja učenje. Na Lingulinih počitnicah so otroci vsak dan telesno dejavni, raziskujejo skrivnosti gozdnega življenja, se vzpnejo na plezalno steno, igrajo ekipne športe …

Učenje angleščine za otroke poteka lažje in hitreje

Ne le, da se jezika učijo tudi med aktivnostmi, saj se na počitnicah ves čas sporazumevamo v angleščini, njihovi možgani ostajajo med aktivnostmi na svežem zraku spočiti. Učenje angleščine za otroke jim tako omogoča, da hitreje vsrkajo nova znanja. Več o počitnicah na Cerknem.

24/30