Ligula
Skoči na vsebino
  Vsi članki

Učenje angleščine za otroke in jezikovni tabor

Bližajo se poletne počitnice in z njimi za marsikoga brezskrbno uživanje na morju. Pa ste mogoče pomislili, da bi vašega otroka zanimalo učenje angleščine v naravi? Učenje angleščine za otroke v osrčju narave je namreč edinstvena izkušnja, sploh dandanes, ko so otroci bolj ali manj prikovani pred računalniškimi zasloni. Poglejmo si 5 prednosti, ki jih prinašajo jezikovne počitnice.

1. Sklepanje prijateljstev

Jezikovne počitnice ponujajo odlično okolje za spoznavanje novih ljudi. Z nekaterimi morda otroci spletejo prijateljske vezi, ki bodo trajale še dolga leta. Skozi t. i. teamwork oziroma ekipno delo, sodelovanje in medsebojno pomoč otroci osvojijo veščino spoznavanja ljudi, razvijejo svojo samostojnost in izboljšajo svojo samozavest. Ker vse to poteka v angleščini, je korist za učenje angleščine za otroke dvojna.

Prijateljske vezi, ki bodo trajale še dolga leta.

2. Fizična aktivnost

V času, ko je debelost pri otrocih resen problem razvitih držav, je gibanje še kako pomembno. Prednost jezikovnega tabora je predvsem v tem, da se otroci gibajo neprisiljeno, nezavedajoč se, da »telovadijo«. Ob raznovrstnih aktivnostih, kot so pohodi, supanje in kolesarjenje, so otroci nenehno v pogonu in hkrati spontano govorijo v angleščini.

Prednost jezikovnega tabora je predvsem v tem, da se otroci gibajo neprisiljeno.

3. Učenje skozi igro

Učenje angleščine skozi igro je več kot le učenje iz učbenikov in pisanje kontrolnih nalog, je predvsem zabava in naložba v prihodnost. Potem pa so tu še vse druge aktivnosti, kot so nabiranje zelišč, gradnja bivaka, učenje veščin preživetja v naravi in lokostrelstvo, ki prav tako širijo obzorja. Veščine, ki se jih otroci naučijo, pa jim velikokrat pridejo prav tudi v šoli. In kaj je najboljši del vsega? Otroci se bodo tako zabavali, da se sploh ne bodo zavedali, da se pravzaprav – učijo.

Potem pa so tu še vse druge aktivnosti, kot so nabiranje zelišč, gradnja bivaka, učenje veščin preživetja v naravi ...

4. Eno z naravo

Vez z naravo je v ponorelem svetu, v kakršnem živimo danes, zelo pomembno ohraniti. Otroci na jezikovnem taboru dobijo priložnost, da ponovno ali pa celo prvič vzpostavijo vez z naravo, ki ima dokazano terapevtski učinek na telo in duha. Otroci potrebujejo naravo za zdrav razvoj svojih čutov, učenje in kreativnost.

Vez z naravo ima terapevtski učinek.

5. Igra spodbuja otroško domišljijo

Ob vseh zunajšolskih dejavnostih, urah, preživetih za računalnikom ali tablico, in ostalih dejavnostih, s katerimi predvsem starši zapolnijo urnik svojim otrokom, je težko najti čas za nekaj tako osnovnega, kot je igra. Otroci na taboru spet dobijo priložnost, da so aktivni na ustvarjalen način, in to brez nadzora staršev. Igra ne pomeni le zabave, ampak med drugim tudi spodbuja otroško domišljijo.

Otroci na taboru dobijo priložnost, da so aktivni na ustvarjalen način.

Idealna kombinacija učenja angleščine in stika z naravo

Vas je branje zgornjih vrstic prepričalo, da svojega otroka pošljete na jezikovni tabor? V Linguli tudi to poletje peljemo otroke na Črni vrh nad Cerknim. Lokacija ponuja idealne razmere za učenje angleščine za otroke in doživetja v naravi, o katerih bo vaš nadobudnež govoril še tedne po vrnitvi domov.

Če otrok ni ljubitelj tako aktivnega preživljanja počitnic, so na voljo še nepozabne jezikovno-športne počitnice in dopoldanski jezikovni tečaji, ki potekajo v Ljubljani.

15/30