Ligula
Skoči na vsebino
Brezplačni online testi 📝: preveri svoje znanje
  Vsi članki

Prevajanje spletne strani v angleščino

Prevajanje spletnih strani je danes zelo razširjeno, saj mnoga podjetja želijo svoje storitve ali izdelke ponuditi tudi tujim kupcem. Najpogostejši jezik prevajanja spletnih strani je angleščina. Tako prevajanje pa zahteva usposobljenega prevajalca, sploh ko gre za zahtevno besedilo, ki vključuje strokovne izraze.

prevajanje
Najpogostejši jezik prevajanja spletnih strani je angleščina.

 

Mudi se, prevod potrebujem čim prej!

Lahko se zgodi, da ste za postavitev in oblikovanje porabili ogromno časa, zato vam ga zdaj naenkrat zmanjkuje za prevajanje spletne strani. Priporočljivo je, da besedilo, ki ste ga pripravili v domačem jeziku, smiselno oblikujete in ga čim prej pošljete prevajalcu. Pomembno je vedeti, da prevajanju spletne strani vedno sledi še lektoriranje, ki tudi zahteva svoj čas, zato si že v začetku svojega projekta realno postavite roke za posamezna opravila. Dobro je, da po postavitvi besedilo v pregled ponovno pošljete prevajalcu, da bo preveril morebitna odstopanja.

Na kaj paziti, če pri prevajanju sodeluje več prevajalcev?

Ko se znajdete v časovni stiski, je ena izmed rešitev tudi prevajanje, ki ga izpelje večje število prevajalcev hkrati. Ob tem je zelo pomembno, da prevajalce med seboj povežete, da se ti lahko usklajujejo glede enotne uporabe strokovnih izrazov. Te kriterije je, če je le mogoče, najbolje določiti vnaprej, saj bo s tem poskrbljeno, da bodo vsi prevajalci uporabljali iste izraze ter zagotovili jasen in razumljiv prevod.

Angleški izrazi, ki jih pogosto najdemo na spletnih straneh

Če boste prevajanje spletne strani v angleščino opravili sami, je tukaj nekaj prevodov izrazov, ki se najpogosteje pojavljajo na vseh spletnih straneh.

slovenskoangleško
piškotkicookies
uporabniške praviceuser rights
kontaktirajte nascontact us
sledite naročilutrack order

Lingulini prevajalci bodo poskrbeli za vaš prevod

Glede na vsebino spletne strani bomo v Linguli izbrali najustreznejšega prevajalca ali pa organizirali večjo prevajalsko ekipo. Izkušeni in zanesljivi Lingulini prevajalci bodo tako poskrbeli, da bo prevajanje spletne strani v angleščino jezikovno in terminološko ustrezno ter pripravljeno v dogovorjenem časovnem okviru.

149/333