Ligula
Skoči na vsebino
  Vsi članki

Prevajanje priporočila v angleščino

Priporočilo, ki vam ga napiše nekdanji delodajalec, vam lahko pomaga do nove zaposlitve. Pri tem je pomembno tudi to, da je ustrezno strukturirano in brez slovničnih napak. Ker vse pogosteje iščemo zaposlitev v tujini, je tudi prevajanje priporočila pogosto iskana storitev.

intervju 3
Priporočilo in vaš življenjepis po navadi pomenita prvi stik z novim delodajalcem.

Komu zaupati prevod priporočila?

Priporočilo in vaš življenjepis po navadi pomenita prvi stik z novim delodajalcem, zato je pomembno, da sta napisana profesionalno in v slovnično pravilni obliki ter sledita predpisani oziroma običajni strukturi. Tudi prevod priporočila mora biti skrbno pripravljen, zato je najbolje, da to delo zaupate izkušenemu prevajalcu, ki bo poskrbel, da boste priporočilo lahko brez skrbi poslali novemu morebitnemu delodajalcu.

Na kaj je treba biti pozoren?

Zaželeno je, da življenjepisu priložite priporočilo v pisni obliki, seveda s podpisom nekdanjega delodajalca, prevodu pa priložite tudi original. Pomembno je, da so v priporočilu navedeni verodostojni podatki, ki jih novi delodajalec lahko tudi preveri.

Pogosti angleški glagoli

V priporočilih se pojavljajo značilni glagoli, ki jih predstavljamo v tabeli.

slovenskoangleško
razložitito explain
izboljšatito improve
udeležiti seto attend
ustanovitito establish
imenovatito appoint
podpisatito sign
predatito submit
prejetito receive
posredovatito forward
priložitito enclose

Lingulini prevajalci

Če boste prevajanje priporočila zaupali Lingulini ekipi, bo vaše besedilo prevedel izkušen prevajalec, pregledal pa ga bo tudi lektor. Skupaj bosta poskrbela, da bo prevod priporočila v angleščini brez napak in pripravljen v dogovorjenem časovnem roku.

212/332