Prevod priporočila v angleščino

 

Priporočilo in vaš življenjepis po navadi pomenita prvi stik z novim delodajalcem.

 

Priporočilo, ki vam ga napiše nekdanji delodajalec, vam lahko pomaga do nove zaposlitve. Pri tem je pomembno tudi to, da je ustrezno strukturirano in brez slovničnih napak. Ker vse pogosteje iščemo zaposlitev v tujini, je tudi prevajanje priporočila pogosto iskana storitev.

Komu zaupati prevod priporočila?

Priporočilo in vaš življenjepis po navadi pomenita prvi stik z novim delodajalcem, zato je pomembno, da sta napisana profesionalno in v slovnično pravilni obliki ter sledita predpisani oziroma običajni strukturi. Tudi prevod priporočila mora biti skrbno pripravljen, zato je najbolje, da to delo zaupate izkušenemu prevajalcu, ki bo poskrbel, da boste priporočilo lahko brez skrbi poslali novemu morebitnemu delodajalcu.

Na kaj je treba biti pozoren?

Zaželeno je, da življenjepisu priložite priporočilo v pisni obliki, seveda s podpisom nekdanjega delodajalca, prevodu pa priložite tudi original. Pomembno je, da so v priporočilu navedeni verodostojni podatki, ki jih novi delodajalec lahko tudi preveri.

Pogosti angleški glagoli

V priporočilih se pojavljajo značilni glagoli, ki jih predstavljamo v tabeli.

slovensko angleško
razložiti to explain
izboljšati to improve
udeležiti se to attend
ustanoviti to establish
imenovati to appoint
podpisati to sign
predati to submit
prejeti to receive
posredovati to forward
priložiti to enclose

 

 

 

 

 

 

 

Lingulini prevajalci                       

Če boste prevajanje priporočila zaupali Lingulini ekipi, bo vaše besedilo prevedel izkušen prevajalec, pregledal pa ga bo tudi lektor. Skupaj bosta poskrbela, da bo prevod priporočila v angleščini brez napak in pripravljen v dogovorjenem časovnem roku.

Deli naprej: Facebook Google Plus

Povezani članki