Ligula
Skoči na vsebino
Brezplačni online testi 📝: preveri svoje znanje
  Vsi članki

Španija – zanimivosti, ki jih ne izveste v telenovelah

Tečaj španščine vam omogoča spoznavanje zanimivosti o špansko govorečih narodih. Španci so narod, ki se ravna po svojem urniku in ga večina pozna po dobri hrani (la buena comida) in španskih nadaljevankah (las series españolas). Če izhajamo iz stereotipov, naj bi Španci vstajali v poznem dopoldnevu, večerjali takrat, ko imamo ostali Evropejci že umite zobe, in spremljali večerne oddaje, ko mi že vsaj dve uri trdno spimo.

Lingula, ta jezična šola | Španščina - banner

 

Ljubitelji dobre hrane ne boste imeli težav, saj ima Španija bar (el bar) na vsakega 129. prebivalca, v njem pa – drugače kot pri nas – navadno dobite tudi kaj za pod zob. Zanimivo je, da napitnine (la propina) v Španiji niso običajne.

Inovativni Španci

Španci so inovativen narod, o čemer pričajo njihovi izumi (los inventos). Zagotovo ste pri matematiki uporabljali kalkulator (la calculadora), s prijatelji igrali ročni nogomet (el futbolín) in občudovali astronavte v skafandrih (la escafandra). Vse to izhaja iz Španije.

Česa v Španiji ne spreglejte

  • Če se odpravljate na potovanje z avtom, poskrbite, da po Španiji ne boste vozili v natikačih (las chancletas), saj je za to predpisana kazen!
  • Ljubitelji dobre hrane ne boste imeli težav, saj ima Španija bar (el bar) na vsakega 129. prebivalca, v njem pa – drugače kot pri nas – navadno dobite tudi kaj za pod zob. Zanimivo je, da napitnine (la propina) v Španiji niso običajne.
  • Ne zamudite prireditve La Tomatina, na kateri se ljudje obmetavajo s paradižniki (el tomate)!
  • Obiščite tudi nogometno tekmo, saj je nogomet (el fútbol) v Španiji najpomembnejši šport.

Najnevarnejša pohodniška pot

Ljubitelji adrenalinskih športov si deželo lahko ogledate iz druge perspektive – tako da se odpravite na eno izmed najnevarnejših pohodniških poti (la ruta de senderismo) na svetu, El Caminito Del Rey. Če bi si spotoma želeli ogledati še Portugalsko, bi se v to državo lahko spustili kar po jeklenici (la tirolina), ki povezuje obe deželi. Spust je dolg malo več kot 720 metrov, doživetje pa je še bolj fantastično, kot si lahko predstavljate.

Španščina – globalni jezik

Španščina je prvi jezik (el idioma) v 22 državah, med njimi na Kubi, v Argentini, Čilu, Nikaragvi ... Čeprav ni edini uradni jezik Španije, se boste z znanjem španščine tam dobro znašli.

Tečaj španščine z Lingulo

Spoznajte lepote španskega jezika in se pridružite rastoči špansko govoreči populaciji. Besedni zaklad, ki ste ga ustvarili ob spremljanju nadaljevank, boste s tečajem španščine v Linguli nadgradili in si razvezali jezik.

260/332