Ligula
Skoči na vsebino

Zgodba tečajnika: tečaj je izpolnil moja pričakovanja

Individualno učenje litovščine je izpolnil pričakovanja našega tečajnika, gospoda Roka. Takole je opisal svojo izkušnjo z individualnim učenjem v Linguli.

Tečajnik Rok o učenju litovščine.

»S tečajem litovščine sem bil zelo zadovoljen. V celoti je izpolnil moja pričakovanja, tako da seveda razmišljam o nadaljevanju. Posebej bi pohvalil gospo Mildo, ki je zelo profesionalna in obenem tudi prijateljska ter pripravljena narediti več, kot bi bilo nujno. Vsekakor bom spet izbral vašo jezikovno šolo.«
Rok Cesar

 

Kakšen jezik se vam zdi litovščina?

»Zdi se mi zelo zanimiv jezik. Po eni strani je arhaičen in lahko v njem najdemo korenine slovenščine, po drugi strani pa sem našel kar nekaj podobnosti z grščino, tako da se mi zdi kot nekakšen most med njo in slovanskimi jeziki. Samogitski (»žemaiščiai«) dialekt ima še ohranjeno dvojino, knjižna litovščina pa jo je opustila pred dvema ali tremi stoletji; še vedno pa najdemo dvojino v nekaterih ljudskih pesmih.

Skupna nam je tudi raba rodilnika v nikalnih stavkih in še bi lahko naštevali. Fonetika je zelo podobna (glasovi, premični naglas), zato za nas izgovarjava ni težka (enako velja za Litovce, ki se učijo slovensko).

Ste si litovščina in slovenščina kaj podobni?

Slovenci in Litovci smo si tudi zelo podobni glede komuniciranja (pri verbalni in neverbalni komunikaciji), kar nas zbližuje bolj kot nekatere druge geografsko sicer manj oddaljene narode. Ker so Litovci kot zadnji narod v Evropi sprejeli krščanstvo, nam proučevanje njihovega še vedno dovolj ohranjenega poganskega izročila omogoča tudi približen vtis, kakšno je bilo predkrščansko verovanje starih Slovencev.

Učenje litovščine zelo priporočam vsem, ki ste radovedni in bi si radi razširili obzorje.«

Osebni pristop je zagotovilo za hiter napredek

Inidvidualni tečaj omogoča največji možni osebni pristop:

  • vaš učitelj se vam stoodstotno posveti
  • vi ste glavni govorec
  • začetek tečaja je mogoč kadarkoli – lahko že dan po svetovalnem pogovoru

Imate vprašanja o učenju litovščine, vas zanima več?

Pokličite nas na 080 23 52 ali pa nam pišite na info@lingula.si. Z veseljem vam bomo svetovali.

MENU