Ligula
Skoči na vsebino
  Vsi članki

Izpiti YLE - prednosti

Tečaji angleščine za otroke vodijo do izpitov Cambridge English Young Learners (YLE). Izkušnje kažejo, da izpiti zelo pozitivno vplivajo na motivacijo otrok za učenje angleščine.

izpiti yle

Cambridgeove preizkuse znanja iz angleščine opravlja letno več sto tisoč otrok po vsem svetu.

Dobra izkušnja

Izpit YLE je za otroka dobra izkušnja, ki ga na spravlja v stres, saj ni pozitivnih ali negativnih ocen. Vsi udeleženci prejemajo potrdilo Univerze v Cambridgeu o uspešnem sodelovanju.

Priznanje za vse

Vsak otrok, ki opravlja preizkus znanja angleščine za otroke YLE, prejme Cambridgeovo priznanje, ki vsebuje največ 5 ščitov za vsako področje znanja jezika: slušno razumevanje, branje in pisanje ter govorjenje.

Pozitiven odnos do opravljanja izpitov

Z opravljanjem izpita otroci razvijejo pozitiven odnos do mednarodnih izpitov in preverjanja znanja na splošno. Izpit otroku daje potrditev znanja in dober pregled nad napredkom, predvsem pa ga še dodatno spodbudi, da se angleščine še raje uči. 

Motivacija za naprej in večja samozavest

Občutek zadovoljstva, ko doseže cilj, otroka še dodatno motivira za nadaljnje učenje angleščine. Z vse boljšim znanjem pa rasteta otrokova samozavest in pogum pri izražanju v tujem jeziku. Izpiti YLE so se izkazali kot odličen motivator, s katerimi otroke spodbujamo, da spremljajo svoj napredek pri učenju angleščine.

Izpiti potekajo na treh ravneh

Preizkusi imajo tri stopnje, Starters, Movers in Flyers.

  • STARTERS je namenjen otrokom od 7. leta dalje, ki se angleško učijo vsaj 2 leti. Najpogosteje se zanj odločajo tretje- in četrtošolci.
  • MOVERS opravljajo otroci med 8. in 11. letom, ki se učijo angleško 3 do 4 leta.
  • Najzahtevnejši med izpiti za otroke je FLYERS, ki ga opravljajo otroci po vsaj 5 letih učenja angleščine pri starosti med 9 in 12 let.

Kateri tečaj angleščine je pravi

Če bi radi vedeli, na kateri stopnji znanja je vaš otrok in kateri izpit bi lahko opravljal, vas vabimo, da se dogovorite za umestitveni pogovor. 

20/30