Ligula
Skoči na vsebino

Učenje angleščine za otroke – spodbudite zanimanje

Učenje angleščine za otroke naj bo za otroka izziv in nekaj prijetnega. Otroku lahko pri učenju angleščine zelo pomagamo, zato smo zbrali nekaj nasvetov.

Obkrožimo ga z angleščino

anglescina spodbudite otrokaPoiščimo risanko, zanimivo oddajo ali film, ki mu je bil zelo všeč, a naj ga tokrat pogleda v angleščini, brez podnapisov, ali pa z njim poslušajmo angleške pesmi.

Ne silimo

Otrok bo govoril, ko bo pripravljen. Nekateri otroci potrebujejo malo več časa. Tiha faza je značilna za mlajše otroke, ki se šele začenjajo učiti angleško.

Berimo mu knjige

Preberimo mu zanimivo knjigico in ga spodbudimo, naj ponovi posamezen (krajši) stavek oziroma frazo. Naj poskusi zaigrati junakova čustva (je vesel/žalosten/začuden?). Tako ne bo razmišljal o tem, da govori angleško.

Ne popravljajmo napak z »ne, to je narobe«

Otroka med govorjenjem ne prekinjajmo. Ko konča, ponovimo pravilno obliko povedi in otroka pohvalimo. Izogibajmo se izrazom, kot so »to ni bilo prav«, »ne«, narobe«.

Pogovarjajmo se

V angleščini se pogovarjajmo o stvareh, ki ga zanimajo – o junakih iz risank, najljubši hrani, športu …

Uporabljajmo povedi, ki ne zahtevajo otrokovega odgovora

  • Give me the apple, please.
  • It is cold today.
  • Let's go.

Ali pa mu zastavimo preprosta vprašanja

  • Which shirt do you want to wear today?
  • Do you like ice-cream?

Imejmo pozitiven odnos

Ko otrok govori angleško, ga pohvalimo in spodbujajmo, saj bo tako pridobil potrebno samozavest. Predvsem pa mu pokažimo, da je lahko učenje angleščine zabavno in prijetno.

Pomagajte mu oblikovati pozitivno samopodobo

Igrajmo se pohvalami:

  • Good job! High five!
  • Great/superb/two thumbs up/terrific/marvelous/bravo/wonderful/fantastic work/well done/5 star work/great effort/congratulations... 
  • I'm proud of you/I love it/that's perfect/keep on trying/good try/you're amazing/5 star work/that's incredible/you can do it...

Učenje angleščine za otroke z Lingulo

Še dodatno pa lahko za učenje angleščine za otroke poskrbimo v jezikovni šoli Lingula. Z interaktivnimi tečaji, ki jih vodijo odlične anglistke in izvirni govorci, ki znajo motivirati otroke.

 

MENU