Ligula
Skoči na vsebino
Lokacija strani: DomovČlanki in videoO popoldanskih navadah v Angliji, Nemčiji in Italiji

O popoldanskih navadah v Angliji, Nemčiji in Italiji

Poglejte si Lingulin video, kako v Veliki Britaniji, Nemčiji in Italiji preživljajo popoldan. Učenje tujih jezikov vam bo pomagalo, da seboste naučili nekaj osnovnih fraz za vsakodnevno sporazumevanje.

Afternoon tea v Veliki Britaniji

Pitje čaja (afternoon tea) je v Veliki Britaniji pravi ritual, namenjen druženju s prijatelji in družino. Radi se radi zberejo v čajnicah (tea room), kjer si poleg črnega čaja z mlekom in sladkorjem privoščijo slastne čajne kolačke (scones), tortice (cakes) ali drugo pecivo (pastry). Ker imajo Britanci radi prestiž, večkrat za popoldansko malico v hotelu odštejejo precej denarja. Tradicija izvira že iz 19. stoletja, ko so se premožnejši meščani okoli četrte ali pete ure popoldne uredili za popoldanski čaj in prigrizek.

Kaj počnejo Britanci, Nemci in Italijani ob petih popoldne?
Kaj pa si vi privoščite popoldne?

Nemci in Avstrijci so pravi kavopivci

Dunajska kultura kavarn je bila 2011 celo razglašena za kulturno dediščino. Tako ob popoldnevih radi popijejo katerega od številnih kavnih napitkov, nikakor pa ne le navadne črne kave, saj poznajo več kot 10 različnih kav. Poleg kave se prileže še košček slastnega peciva (der Kuchen).

Popoldne v Italiji in l’aperitivo

Italijani pa se po napornem delovnem dnevu radi sprostijo v dobri družbi ob kozarcu dobre alkoholne pijače (l’aperitivo). Ker so Italijani veliki gurmani, brez prigrizkov ne gre. Ob pijači se priležejo različni slani prigrizki, ki včasih po količini že mejijo na pravo večerjo. Prav zato je nastala v italijanščini beseda »apericena«, sestavljena iz besed aperitivo in večerja (la cena).

Spregovorite samozavestno

Učenje tujih jezikov v jezikovni šoli Lingula vam omogoča, da naredite boljši vtis in bolj uživate v potovanjih v tuje dežele, saj se znebite nelagodja pred pogovorom v tujem jeziku. Če bi radi vedeli, kje z učenjem začeti, se dogovorite za umestitveni pogovor. Svetovali vam bomo, kateri tečaj je za vas najprimernejši.


Imate vprašanja o učenju tujih jezikov, vas zanima več?

Pokličite nas na 080 23 52 ali pa nam pišite na info@lingula.si. Z veseljem vam bomo svetovali.

MENU