Ligula
Skoči na vsebino
Brezplačni online testi 📝: preveri svoje znanje
  Vsi članki

Branje – učinkovit način za učenje angleščine

Branje nam omogoča, da se z mislimi prestavimo v zgodbo - in če je ta  zanimiva, si bomo fraze in stavke zapomnili mimogrede. Naša domišljija je namreč najboljši spodbujevalec učenja. Branje je zato eden od najbolj učinkovitih načinov za učenje angleščine, saj z njim bogatimo svoje besedišče in usvajamo nove strukture.

učenje angleščine

Branje je eden od najbolj učinkovitih načinov za učenje angleščine.

Pet nasvetov za učenje angleščine z branjem

1. Najpomembnejše pravilo je, da nam ni treba takoj razumeti vsake besede. Razumeti moramo kontekst oziroma bistvo zgodbe, ne vsake posamezne besede.

2. Izpisujte si fraze, ki so vam všeč in bi si jih radi res dobro vtisnili v spomin ter znali uporabiti.

3. Nove besede in fraze si vedno zapišite v stavku - le tako si jih boste trajno zapomnili. Čez čas boste ponosni na slovarček svojih najljubših fraz v tujih jezikih. Večkrat kot ga boste prebrali, bolj bodo fraze postale samoumevne in del vašega pogovora.

4. Slovar uporabite le občasno, saj vam bo nenehno listanje po slovarju vzelo veselje do branja. Kot smo že zapisali: ni treba, da razumete vsako posamezno besedo, razumeti morate bistvo.

5. Če le gre, berite nekaj minut na glas.

Spletne strani z dobrimi bralnimi nalogami

Če bi radi izboljšali svoje znanje angleščine, vam svetujemo učenje angleščine na tečaju v Linguli. Po govorni metodi boste obogatili svoje besedišče in postali samozavestnejši govorec angleščine.

 

30/30