Ligula
Skoči na vsebino
Brezplačni online testi 📝: preveri svoje znanje
  Vsi članki

Učenje francoščine – nekaj nasvetov, kako vaditi doma

V Linguli smo zbrali nekaj spletnih strani, na katerih lahko sami vadite in izboljšate svoje znanje francoščine, še bolje  pa je, če te vaje rešujete ob tečaju francoščine. 

Lingula, ta jezična šola | Učenje francoščine doma
Branje je eden od najbolj učinkovitih načinov za učenje francoščine.

Vaje za utrjevanje slovnice in besedišča

Odlične videe za učenje francoščine, na kratko razložene slovnične zagate, novo besedišče in vaje si lahko ogledate tukaj.

Besedišče in slovnico lahko utrjujete na različnih ravneh prek slušnih posnetkov in z interaktivnimi vajami ter zvadite besede in strukture v vsakodnevnih situacijah.

Učenje z videi je zabavno

Odlični videi z raznoliko vsebino (slovnica, besedišče) naredijo učenje francoščine še učinkovitejše in zabavno.

Vaje poslušanja in branja

S poslušanjem nam francoščina pride hitreje v uho in čisto podzavestno usvojimo nove fraze.

Poslušajte in vadite dialoge v vsakodnevnih situacijah.

Za vse z osnovnim znanjem francoščine svetujemo RFI Savoirs, frankofonsko radijsko postajo, ki poleg zanimivih oddaj v poenostavljeni francoščini nudi vaje in delovne liste.

Če je vaše znanje francoščine že naprednejše, lahko berete aktualna kratka besedila v francoščini (v pisni in avdio obliki) z angleškim prevodom. Avtor podcasta ob branju razlaga posamezne besede in fraze ter jih uporablja v novih strukturah. Besedilo lahko beremo in hkrati poslušamo.

Samo pogovor nam da samozavest

Vsi vemo, da je pri učenju novega jezika najtežje pridobiti samozavest za sproščen govor. Zato v Linguli tudi v času korona virusa potekajo tečaji na daljavo. Pridružite se nam!

13/30