Ligula
Skoči na vsebino
Lokacija strani: DomovČlanki in videoUčenje angleščine doma – nekaj nasvetov, kako vaditi

Učenje angleščine doma – nekaj nasvetov, kako vaditi

Besedila in bralna razumevanja za vse stopnje

Branje je čudovita dejavnost, ki nam omogoča, da se z mislimi prestavimo v zgodbo - in če je ta  zanimiva, si bomo fraze in stavke zapomnili mimogrede. Naša domišljija je namreč najboljši spodbujevalec učenja. Branje je zato eden od najbolj učinkovitih načinov za učenje angleščine, saj z njim bogatimo svoje besedišče in usvajamo nove strukture. Več.

učenje angleščine
Vaje za angleščino so zabavne, poučne, naredite jih hitro ...

Angleščina - vaje za širjenje besedišča

Z interaktivnimi vajami se naučite novih besed in na prijeten način razširite svoje besedišče. Izbirate lahko med različnimi temami.

Začetne ravni (A1A2)

Višje ravni (B1-B2)

Glejte in poslušajte vsakdanje pogovore v angleščini, s katerimi lahko učinkovito in na prijeten način izboljšate svojo angleščino.

Zanimive vaje za utrjevanje slovnice

Z interaktivnimi vajami lahko učinkovito izboljšate oziroma osvežite svoje znanje slovnice in se izognete marsikateri napaki v pogovoru. Ker aplikacija napake sama popravi, ne izgubljate časa z iskanjem rešitev, zato je učenje z interaktivnimi vajami hitro in učinkovito

Če ste bolj analitičen tip, lahko najprej preberete kratko razlago slovnice s primeri, nato pa svoje znanje preverite še z interaktivnimi vajami.

Začetne ravni (A1A2)

Višje ravni (B1-B2)

Poslušanje je naučinkovitejši način učenja angleščine

Poslušanje nas preprosto potopi v tuji jezik in je najučinkovitejši način za učenje angleščine. Vaj za poslušanje je veliko - od radijskih postaj in gledanja televizije do posebej pripravljenih slušnih vaj za učenje jezika.

Nekaj strani z dobrimi slušnimi vajami

Odlične vaje za pisanje

Na spletni strani British Council lahko vadite pisanje elektronskih sporočil, prošenj, esejev …

Če bi želeli izpiliti svoje poslovne dopise in poročila (ki jih pišete vsak dan), se lahko odločite za vodeno (plačljivo) 4- ali 8-tedensko e-šolo poslovne korespondence. Več o e-šoli

Spletne vaje za urjenje govora

  • Oglejte si videoposnetke dialogov na različnih stopnjah in v različnih vsakodnevnih situacijah, nato pa rešite interaktivne vaje ter ponovite dialog sami ali v paru.
  • Priključite se govornim skupinam in spoznajte ljudi s celega sveta. Na praktičen in življenjski način vadite svoj govor ter spoznajte različne kulture.

Vaje za poslovno angleščino

Interaktivne vaje, videoposnetki, podcasti in članki omogočajo razširitev poslovnega besedišča. Izberite področje, ki ga najbolj potrebujete: telefonske pogovore, pogajanja, poslovne predstavitve, vodenje sestankov, besedišče s področja financ, prava, prodaje.

Pogovor nam da samozavest

Vsi vemo, da je pri učenju novega jezika najtežje pridobiti samozavest za sproščen govor. Zato v Linguli v času korona virusa potekajo skupinski in inidvidualni tečaji na daljavo. Pridružite se nam!


Imate vprašanja o učenju angleščine, vas zanima več?

Pokličite nas na 080 23 52 ali pa nam pišite na info@lingula.si. Z veseljem vam bomo svetovali.

MENU