Ligula
Skoči na vsebino
  Vsi članki

Učenje nemščine – nekaj nasvetov, kako vaditi doma

V Linguli smo zbrali nekaj spletnih strani, na katerih lahko vadite in izboljšate znanje nemščine. Omogočamo tudi učenje nemščine na tečajih na daljavo.

Lingula, ta jezična šola | Učenje nemščine doma
Po razlagi slovnice lahko svoje znanje preverite z interaktivnimi vajami.

Učenje nemščine prek zanimivih nadaljevank

Nemci se lahko pohvalijo z raznoliko izbiro izvrstnih nadaljevank in filmov. Ob gledanju nemških nadaljevank boste obogatili svoje besedišče in izboljšali izgovarjavo ter hkrati spoznali marsikatero zanimivost nemške kulture.

  • V seriji DasBandtagebuch spremljajte skupino EINSHOCH6 na 40-dnevnem potovanju po Nemčiji. Vsak del serije vključuje video, besedilo za prenos in interaktivne naloge. Odlično za vse z dobrim znanjem nemščine (raven B1 in B2).
  • V seriji Jojo sucht das Glück spremljate Jojo, ki prispe v Nemčijo na študij, in spoznate njeno življenje. Vsak del vključuje video, besedilo za prenos, glosar in interaktivne naloge. Odlično za ravni B1 in B2.
  • Kratki, zelo zanimivi filmi Nicos Weg so odličen način za učenje nemščine: A1, A2 in B1-B2. Pod vsakim posnetkom so vaje. Zelo priporočamo.

Z branjem revij širimo besedni zaklad

Na spletu je na voljo veliko revij različnih žanrov. Številne so namenjene tistim, ki se nemško šele učijo, na primer Deutsch Perfekt. Lingulini tečajniki imajo brezplačen dostop do te revije na Virtualni Linguli.

Vsakdo pa lahko dostopa do brezplačnih slovničnih, slušnih vaj in vaj za besedišče, ki sodijo k tej odlični reviji za učenje nemščine.

Zanimivi videoposnetki, članki, podcasti in igre

  • Deutsche Welle je fantastičen vir za učenje nemščine – članki, videi, vaje …
  • Easy German – YouTube kanal ponuja razlago ter intervjuje na ulici z angleškimi in nemški podnapisi.

Raznolike vaje za utrjevanje slovnice in besedišča

Vaje za besedišče in slovnico za vse ravni so razdeljene po tematskih sklopih, slovničnih temah in vrstah nalog ter vključujejo tudi naloge za slušno razumevanje.

Dobre slovnične vaje, ponekod razložene tudi s pomočjo videa.

Vaje za utrjevanje besedišča:

Samo pogovor nam da samozavest

Vsi vemo, da je pri učenju nemščine najtežje pridobiti samozavest za sproščen govor. Zato v Linguli tudi v času korona virusa potekajo tečaji na daljavo. Pridružite se nam na tečaju nemščine!

10/28