Ligula
Skoči na vsebino
Brezplačni online testi 📝: preveri svoje znanje
  Vsi članki

Učenje italijanščine – nasveti, kako vaditi doma

Zbrali smo nekaj spletnih strani, na katerih lahko vadite sami in izboljšate svoje znanje italijanščine. Najhitrejši napredek pa občutite, če vaje delate ob tečaju italijanščine.

Lingula, ta jezična šola | Učenje italijanščine doma
Branje je eden od najbolj učinkovitih načinov za učenje italijanščine.

Videi za prvi korak v italijanščini

Mnogi si informacijo veliko lažje zapomnijo z ogledom videa kot na primer le branjem ali poslušanjem, kar drži tudi za učenje tujih jezikov. Ker pravijo, da je začeti najtežje, smo zbrali nekaj preprostih videov za začetek učenja italijanščine:

Začetnikom priporočamo ogled videov tukaj, saj učenje olajšajo tudi prevodi v različne evropske jezike.

Za naprednejše učence je na voljo veliko odličnih videov z raznoliko vsebino na različnih ravneh. Utrjujete lahko tako slovnico kot besedišče.

Vaje za utrjevanje slovnice in besedišča

Rek vaja dela mojstra še kako drži. Za odlično znanje jezika potrebujemo nenehne vaje, s kratkimi interaktivnimi vajami pa na zabaven način utrdimo ali osvežimo svoje znanje jezika. Slovnične vaje:

Besedišče lahko utrjujete na tej povezavi, pred začetkom pa izberite primerno raven znanja, saj so na voljo ravni od A1 do C2.

Poslušanje v italijanščini

Poslušanje je najučinkovitejši način učenja jezika. Poslušajte radio, televizijske oddaje, dobro dopolnilo pa je tudi poslušanje glasbe, saj se s poslušanjem italijanske glasbe se naučimo tudi novih fraz in besed.

Poslušate lahko tudi italijanske pravljice s preprostejšim besediščem:

Branje v italijanščini

Branje je zelo prijeten način za učenje italijanščine – neopazno usvajamo slovnične strukture in se hkrati srečamo s številnimi novimi besedami. Ob branju si lahko naredite tudi slovarček novih besed, a ne pozabite na kontekst – nove besede se vedno učimo v stavku. Izberite temo, ki vas zanima, in tokrat za izziv preberite revijo v italijanščini:

Pogovor nam da samozavest

Pri učenju novega jezika je najtežje pridobiti samozavest za sproščen govor. Zato vas v Linguli tujih jezikov učimo po učinkoviti govorni metodi. Pridružite se nam!

11/30