Učenje španščine – nekaj nasvetov, kako vaditi doma

V Linguli smo zbrali nekaj spletnih strani, na katerih lahko sami vadite in izboljšate svoje znanje španščine, lahko pa se špansko učite z nami na tečajih na daljavo.

učenje španščine
Poslušanje nas preprosto potopi v tuji jezik.

Poslušanje je najučinkovitejši način učenja tujega jezika

Poslušanje nas preprosto potopi v tuji jezik in je najučinkovitejši način za učenje španščine. Na Radiu Garden lahko poslušate radijske postaje s celega sveta (tudi v drugih jezikih, ne samo v španščini).

Ob poslušanju pa lahko naredite tudi nekaj vaj za besedišče in slovnico.

Če si radi prepevate in se špansko učite s pomočjo poslušanja glasbe, vam priporočamo Youtube kanale, kot so Thalía, Morat, Alvaro Soler, Diego Torres, ...

Zanimivi on-line kvizi

Reševanje kvizov je zabavno, hitro in preprosto, vmes pa mimogrede še osvežimo že znano besedišče in obenem osvojimo novega.

Vaje za utrjevanje slovnice in besedišča

Učenje španščine ni zgolj učenje pravil in slovnice, a pisne vaje so vseeno odličen način, da se vam nove slovnične strukture usidrajo v možganih. Nekaj odličnih vaj, če želite ponoviti slovnico in usvojiti novo besedišče:

Z branjem širimo besedni zaklad

Branje je eden od najbolj priljubljenih načinov za učenje španščine, saj se s pomočjo zgodb in domišljije hitro naučimo novih besed v stavku.

Revije in časopisi v španščini:

Po prebranem članku naredite še vaje za besedišče:

Učenje španščine prek televizije

Vas bolj zanimata španska kultura in tradicija kot samo učenje slovnice? Oglejte si zanimivo oddajo na španski televiziji o Špancih, ki živijo drugje po svetu.

Samo pogovor nam da samozavest

Vsi vemo, da je pri učenju novega jezika najtežje pridobiti samozavest za sproščen govor. Zato v Linguli v času korona virusa potekajo tečaji na daljavo. Pridružite se nam!

Deli naprej: Facebook Google Plus