Apulija in zanimiva dejstva

Učenje italijanščine je lepa priložnost, da poleg jezika spoznate tudi zanimivosti o Italiji in italijanskih mestih. Apulija ali italijansko Puglia je ena od dvajsetih dežel v Italiji, s številnimi čarobnimi kotički pa je italijanska »peta« ena izmed najbolj priljubljenih destinacij.

 

učenje italijanščine
Apulija ime številne čudovite kotičke.

Dežela z najdaljšo obalo

Med celinskimi deželami ima najdaljšo obalo prav Apulija – njena celotna dolžina je osupljivih 800 kilometrov, na njej pa najdemo kopico čudovitih plaž, nekatere veljajo za najlepše v vsej Italiji. Z neverjetnimi kristalno čistimi vodami na jadranski in jonski obali Puglije in ob popolnem podnebju so plaže tukaj zagotovo vredne obiska!

Znana po proizvodnji olivnega olja

Dežela, ki šteje dvakrat več prebivalcev kot Slovenija, pridela približno 40 odstotkov vsega olivnega olja v državi, kar znaša približno 300.000 ton na leto!

Eno najbolj arheološko zanimivih območij Italije

Apulija je eno najbolj arheološko zanimivih območij Italije. Lecce, eno najpomembnejših mest v regiji, pogosto imenujejo »Firence juga«, saj je polno zgodovinskih draguljev, vključno z rimskim amfiteatrom. Tukaj je tudi več trdnjav, ki so bile zgrajene še v času rimskega imperija.

 »Trulli« so prava posebnost!

Trulli so del bogate kmečke dediščine Apulije. Gre za tradicionalne kamnite hiše, ki so jih gradili v srednjem veku in so jih nekoč med drugim uporabljali kot domove za kmete. Alberobello je manjše Unescovo mesto, kjer se lahko sprehodite po ulicah, obkroženih s temi stavbami.

Sonce sije skoraj vse leto

Večino leta sije sonce in oblačno vreme le redko kdaj preseneti. V Apuliji sonce sije približno 300 dni na leto.

Obiščite masserio!

Masseria je kmetija, kjer lahko poskusite domačo hrano, kot so zelenjava in sadje, siri, marmelade, vino in olive. Puglia slovi po izjemni ekološko pridelani hrani, domačini pa so nanjo zelo ponosni. Skoraj vsak kraj pa ima tudi svojo specialiteto.

 

Učenje italijanščine v Linguli vam bo pomagalo, da se boste naučili suverenega komuniciranja v italijanskem jeziku, znanje pa vam bo zagotovo prišlo prav med potepanjem po Italiji.


Imate vprašanja o učenju italijanščine, vas zanima več?

Pokličite nas na 080 23 52 ali pa nam pišite na info@lingula.si. Z veseljem vam bomo svetovali.

Deli naprej: Facebook Google Plus

Povezani članki