Ligula
Skoči na vsebino
Brezplačni online testi 📝: preveri svoje znanje
  Vsi članki

Lucca, čudovito toskansko mesto, in zanimiva dejstva

Prečudovita Lucca

Tečaj italijanščine je odlična priložnost, da poleg jezika spoznate tudi italijanska mesta in njihove zanimivosti. Lucca je čudovito mesto v Toskani s skoraj 90.000 prebivalci in prekrasnim mestnim obzidjem iz obdobja renesanse. Obiščete ga lahko kadarkoli, če pa bi radi otroke peljali na festival Lucca Comics, storite to oktobra.

učenje italijanščine
Lucca je čudovito mesto v Toskani.

 

Mesto stotih cerkva

Lucca slovi po številnih cerkvah, zato ji pogosto pravijo kar mesto stotih cerkva. V resnici naj jih ne bi bilo prav sto, je pa bolj kot sama številka pomembno to, da je vsaka edinstvena in ponuja nekaj drugačnega za obiskovalce. Enodnevni izletniki po navadi obiščejo katedrali svetega Martina in svetega Mihaela.

Labirint ozkih ulic

Mesto je polno ozkih ulic, nekatere so celo tako ozke, da avtomobili po njih ne morejo voziti. Poti, ki se vijejo po Lucci, spominjajo na labirint, saj jih povrh vsega obdajajo visoke stavbe, zaradi katerih tujci nimajo prostorskega pregleda, se težko orientirajo in opazijo zanimivosti.

Domači kraj številnih skladateljev

Lucca je rodni kraj številnih svetovno znanih skladateljev, eden izmed najbolj znanih je Giacomo Puccini. Tisti, ki jih zanima klasična glasba, pa prepoznajo tudi imena, kot so Nicalao Dorati, Francesco Geminiani, Gioseffo Guami, Luigi Boccherini in Alfredo Catalani.

Oktobra mesto preplavijo nenavadni liki

Lucco turisti še posebej oblegajo oktobra, saj takrat poteka festival Lucca Comics & Games. V mestu boste takrat videli ljudi, oblečene v like iz filmov, stripov, risane junake in srednjeveške viteze, ki se sprehajajo in fotografirajo z občudovalci! To je največji festival te vrste v Evropi in drugi največji na svetu.

Če imate otroke, obisk festivala toplo priporočamo, saj bodo navdušeni. Če boste potovali z avtom, pa vas opozarjamo na prometni kolaps na ta dan in svetujemo, da se v Lucco raje pripeljete z vlakom (najbolje že dopoldne). Če boste obiskali tudi velike šotore z različnimi igrami, svetujemo nakup kart prek spleta, saj so vrste neskončno dolge.

Učenje italijanščine in festival Lucca Comics & Games.
Če imate otroke, obisk festivala Lucca Comics & Games toplo priporočamo.

 

Obogatelo je s spodnjim perilom!

Svileno perilo je imelo zelo pomembno vlogo v gospodarstvu mesta, čeprav v lokalnih trgovinah in na trgih to danes le redko opazimo. Proizvodnja in dobava svile sta bili v zgodovini zelo pomembni za gospodarsko rast, danes pa je mesto zaradi bogatega kmetijskega zaledja usmerilo pozornost v proizvodnjo hrane in pridelavo oljčnega olja.

Tečaj italijanščine z Lingulo

Tečaj italijanščine v jezikovni šoli Lingula vam bo pomagal, da se boste naučili suverenega komuniciranja v italijanskem jeziku, znanje pa vam bo zagotovo prišlo prav med potepanjem po čudoviti Italiji.

186/334