Ligula
Skoči na vsebino

Prevajanje priporočila v hrvaščino

Priporočilo je dokument, ki ga pripravi vaš nekdanji delodajalec ali podjetje oziroma oseba, s katero ste v preteklosti poslovno sodelovali. Dobro priporočilo je lahko zelo pomembno na poti do nove poslovne priložnosti ali delovnega mesta. Če se boste na delovno mesto prijavili v tujini, pa je treba poskrbeti za prevajanje priporočila v izbrani tuji jezik.

prevajanje
Če je vaše znanje hrvaščine dovolj dobro, lahko sami opravite prevajanje priporočila.

Kakšno je dobro priporočilo?

Morda se boste sami znašli v situaciji, ko vas bo nekdanji zaposleni zaprosil za priporočilo. Pri pisanju upoštevajte, da naj bo glavni del besedila namenjen predstavitvi znanja, veščin in dosežkov osebe, ki jo priporočate. Začnite s področjem, kjer je priporočena oseba strokovnjak, nato izberite dve do tri naloge ali funkcije, ki jih je opravljal pri vas. V zadnjem odstavku povejte svoje mnenje o kakovosti njegovega dela. Delodajalci zaposlujejo kandidate ne samo na podlagi njihovih strokovnih ali tehničnih znanj, temveč se osredotočajo tudi na njihove lastnosti, kot so motiviranost, samoiniciativnost, poštenost.

Boste prevajanje v hrvaščino opravili sami?

Če je vaše znanje hrvaščine dovolj dobro, lahko sami opravite prevajanje priporočila. Je pa priporočljivo, da prevod pregleda še lektor, ki bo odpravil morebitne nepravilnosti, saj mora biti tako besedilo jezikovno in slogovno brezhibno. Če hrvaško ne znate dovolj, pa je najbolje, da prevajanje prepustite osebi, ki ima ustrezno znanje in izkušnje s prevajanjem.

Prevajanje v hrvaščino

Prevajanje priporočila v hrvaščino zahteva poznavanje izrazov, povezanih z zaposlovanjem in kadri, pa tudi izrazov delovnega področja, za katerega kandidirate. Zbrali smo nekaj osnovnih izrazov, ki se pogosto pojavljajo v priporočilih in življenjepisih:

slovensko hrvaško
priporočilo pismo preporuke
delavec radnik
ime podjetja naziv tvrtke
položaj v podjetju položaj u tvrtki
spretnosti vještine
prispevek doprinos
dosežki postignuća
timsko delo timski rad
analitično razmišljanje analitičko razmišljanje

Lingulini prevajalci

Če ne veste, kako bi se lotili prevajanja priporočila v tuji jezik, je najbolje, da besedilo zaupate izkušenim prevajalcem. Lingulini prevajalci bodo z veseljem poskrbeli za prevajanje priporočila v hrvaščino, besedilo pa bo pregledal tudi lektor.


Imate vprašanja o prevajanju, vas zanima več?

Pokličite nas na 080 23 52 ali pa nam pišite na prevodi@lingula.si. Z veseljem vam bomo svetovali.

MENU