Ligula
Skoči na vsebino
Brezplačni online testi 📝: preveri svoje znanje

Pustolovski poletni tabor angleščine nad Cerknim

Pripeljite otroke na brezplačno urico. Naj se sami prepričajo, kako to gre. Prijava.

Lingulin poletni tabor angleščine je vznemirljiv 5-dnevni potop v angleščino z izvirnim govorcem. 

Prelepo okolje na Črnem vrhu nad Cerknim na nadmorski višini 1.297 metrov ponuja popolno kombinacijo učenja angleščine, pridobivanja veščin preživetja v naravi ter športnih, ustvarjalnih in družabnih aktivnosti. Tu poletni tabori za mladostnike in otroke ponujajo res tisto pristno doživetje – tako narave kot učenja jezika. Otroci bodo ves čas obkroženi z angleščino, uživali bodo v neokrnjeni naravi in na svežem zraku,  »motilci« in »raztresevalci« (kot so mobilni telefoni in tablice) bodo pospravljeni v kot.

Izkušeni in strokovni učitelji, ki znajo motivirati

Za otroke skrbijo izkušeni učiteljici angleščine, izvirni govorec angleščine in športni animator. Poletni tabor angleščine navdušuje s spontanimi pogovori  z učitelji, še posebej med hojo v hrib, športnimi igrami ali zvečer ob ognju.

Poletni tabor z 9-letno tradicijo

Lingulin poletni tabor angleščine na Črnem Vrhu nad Cerknim poteka že 9 leto zapored in vsako leto privablja številne otroke. Večina se jezikovnega tabora udeleži večkrat, kar je najboljši dokaz, da so tovrstni poletni jezikovni tabori otrokom všeč. Priljubljeni poletni tabori za mladostnike in otroke nad Cerknim tako združujejo prijetno s koristnim in ponujajo veliko več kot le učenje jezika. 

Program

Kot se za poletne jezikovne tabore spodobi – preklop na angleščino, ki je »uradni jezik« Lingulinega angleškega tabora:

 • Povezanost z naravo: Učenje angleščine povežemo s preživetjem v naravi in s športom: otroci na poletnem taboru angleščine raziskujejo skrivnosti življenja v gozdu, odidejo na pohod do vrha Blegoša, nabirajo zelišča, pečejo kruh, izdelujejo bivake, uživajo v športnih igrah na prostem in še marsikaj. Zaradi zanimivih aktivnosti so sproščeni in motivirani, zato jim je angleščina lažji izziv.
 • 15 urni tečaj angleščine: Poleg tega, da so ves dan obkroženi z angleščino, imajo otroci tudi 15 š. ur tečaja angleščine v skupinah glede na raven znanja, vsak dan po tri šolske ure. Vsaka skupina dela po posebej zanjo pripravljenem programu.
 • Šport in pustolovščine: Športa in pustolovščin je toliko, da otroci zvečer utrujeni kar popadajo v postelje. 
 • Zabavna večerna druženja ob tabornem ognju: Otroci naberejo dračje in zvečer zakurijo ogenj, ob katerem zapojejo, pripravijo karaoke, kviz, pripovedujejo zgodbe, nastopajo ... 

Vseh aktivnosti ne bomo izdali, nekatere bodo prijetno presenečenje. Rezervna možnost v primeru večdnevnega slabega vremena: plavanje v pokritem hotelskem bazenu.

Zakaj poletni tabor angleščine Cerkno?

 • Celostna izkušnja učenja in druženje z naravnim govorcem: Edinstvena priložnost, da združijo učenje angleščine z nepozabnimi trenutki sproščenega druženja. Komunikacija z izvirnim govorcem angleščine jih še dodatno motivira in omogoča še hitrejši napredek. 
 • Raziskovalne učenje in povezovanje z naravo: poletni tabor angleščine za mladostnike in otroke učenje angleščine poveže s preživetjem v naravi in s športom: otroci raziskujejo skrivnosti življenja v gozdu, odidejo na pohod do vrha Blegoša, nabirajo zelišča, pečejo kruh, izdelujejo bivake, uživajo v športnih igrah na prostem in še marsikaj. Poletni tabor omogoča otrokom, da se učijo jezika in hkrati uživajo v aktivnostih na prostem, kot so pohodništvo, pridobivanje veščin preživetja v naravi in druge športne aktivnosti.
 • Spodbujanje samostojnosti in razvoj socialnih veščin: Sodelovanje na poletnem jezikovnem taboru angleščine v Cerknem otrokom omogoča, da se za nekaj časa odmaknejo od domačega okolja, razvijajo svojo samostojnost in se naučijo skrbeti zase.

Pogosta vprašanja

1. Kakšen je urnik?

Odhod na poletni tabor angleščine iz Ljubljane (BTC) v ponedeljek ob 7.30, prihod nazaj v Ljubljano v petek med 16.30 in 17.00.

 • 8.15-8.45: bujenje in jutranja telovadba
 • 8.50-9.30: samopostrežni zajtrk
 • 9.30–9:50: tekmovanje v urejenosti sob 
 • 10.15–12.45: strukturiran tečaj po skupinah (vmes malica)
 • 12.50-13.30: kosilo
 • 13.30-18.50: različne dejavnosti na prostem z vmesno malico: pohod na Blegoš, športne igre, iskanje zaklada, adrenalinski park, plavanje, izdelovanje bivaka
 • 19.00-20.00: večerja in čas za mobilni telefon
 • 20.00 – 22.00: različne družabne večerne aktivnosti: disco večer, peka palačink, pantomima, druženje in spanje v bivaku
 • 22.15: čas za spanje

Urnik v ponedeljek in petek sta zaradi prihoda oz. odhoda delno prilagojena.

2. Kje otroci bivajo in kako je poskrbljeno za hrano?

Namestitev: mirno učno okolje v apartmajski hiši Alpska perla je na samem, kar omogoča otrokom, da poletni tabor angleščine res predstavlja popoln potop v jezik, kjer se otroci v miru in tišini osredotočijo na učenje in zabavo.

 • Apartmaji se nahajajo na 1.291 m nadmorske višine in so idealna lokacija za preživljanje počitnic na pristen, planinski način.
 • Otrokom so na voljo čudovito urejeni apartmaji (4– do 6-posteljne sobe) s kopalnico, brisačami in posteljnino.
 • Prostorna jedilnica v pritličju omogoča prijetno druženje, če bi bilo zunaj mrzlo.
 • Okolje je idilično, brez vseh motilcev, s čudovitim pogledom na Julijce.
 • Učitelji 24 ur na dan skrbijo za varnost otrok in spijo v istem nadstropju kot otroci.

Pristna in okusna domača hrana: Kuharica jedilnik prilagodi otroškim željam. Zajtrk je samopostrežen, za kosilo imajo otroci na izbiro dva menija (ali lunch paket, ko gredo na pohod), na voljo imajo vmesne prigrizke, sadje in večerjo.

3. Kaj vključuje šolnina?
 • poletni jezikovni tabor pomeni 15-urni tečaj angleščine v ustrezni skupini glede na znanje otrok in celodnevno sproščeno komunikacijo v angleščini,
 • vse v programu opisane športne in pohodniške aktivnosti,
 • polni penzion in dve malici dnevno ter 24-urno varstvo otrok.

Prevoz ni vključen v šolnino in znaša 40 EUR. Otroka lahko do apartmajev Alpska perla na Črni vrh nad Cerknim pripeljete tudi sami.

4. Kdo so učitelji?

Lingulini učitelji so visoko usposobljeni, izkušeni in motivirani strokovnjaki, ki znajo otroke navdušiti in obdržati zbrane celo dopoldne. Z otroki so na Cerknem dve izkušeni profesorici angleščine, izvirni govorec in športni animator. 

5. Kakšno je maksimalno število otrok na taboru?

Na poletni tabor se lahko prijavi 36 otrok. Mesta se hitro zapolnijo, zato priporočamo hitro prijavo.

6. Imate popust za prijavo več otrok?

Seveda, ob prijavi več otrok oz. družinskih članov v istem obdobju ima drugi član 5-% popust. Tudi če otroka hkrati prijavite na dva tečaja, imate pri drugem tečaju prav tako 5-% popust. Kodo za popust dobite po izpolnjeni prvi prijavnici.

★★★★★

Dejavnosti so bile zanimive, avanturistične in otrokom prijazne

Naša Ema je imela 'awesome week'. 'Učenje skozi igro je super, zelo veliko angleščine sem si zapomnila,' je opisala sama. Pohvalila bi vse, ki ste bili vpleteni v pripravo tega poletnega tabora. Posebej seveda vse učitelje, da so bili nadvse prijazni, vedno pripravljeni pomagati. Dejavnosti so bile zanimive, avanturistične in otrokom prijazne. Z veseljem vas bomo priporočili svojim prijateljem. See you next year, that´s a promise ! 🙂

Katja Srebrnjak Image
Katja Srebrnjak
🔥 Zelo priljubljeno
od 553,47

Angleški poletni tabor Cerkno

Starost otrok
10-15 let
Lokacija tabora
Črni vrh nad Cerknim
Časovni okvir
od ponedeljka do petka, 19. do 23. 8.
Popust za prijavo več otrok
5 % za drugega in vsakega naslednjega otroka
Prijava na tečaj

Pomembno: Zaradi povezave z e-učilnico, mora imeti vsak otrok svoj e-naslov (en e-naslov = en tečajnik). Če prijavljate več kot enega otroka, šele po zaključku prvega nakupa opravite naslednjega.